Tips om de waarde van uw woning te verhogen

Van plan om uw woning (ooit) te verkopen? Lees hier diverse tips om de waarde van uw eigen huis te verhogen.

Gepubliceerd: 04 september 2017

Er zijn een aantal manieren om de waarde van uw eigen woning een boost te geven. Een renovatie of een verbouwing van uw huis kan daarnaast een fijne verandering zijn voor uzelf: de kwaliteit van leven kan hierdoor zeker worden verhoogd. Wanneer u weet dat u in de loop der tijd uw huis wilt verkopen, is een dergelijke verandering helemaal aan te raden. Maar hoe verhoogt u de waarde van uw woning en welke stappen moet u daarbij ondernemen? Lees hier enkele tips waarmee u zelf aan de slag kunt gaan.

Vergroten van de leefruimte

Een van de grootste veranderingen en daarmee ook een van de belangrijkste is het uitbreiden van uw leefruimte. Een grotere leefruimte draagt bij aan uw eigen positieve gevoel en aan de waarde van uw huis. Dit kunt u bijvoorbeeld realiseren door het uitbouwen van een kamer op de begane grond, zoals een serre, een garage of een groot terras. Ook kunt u kiezen voor een extra ruimte zoals een kamer of een balkon op de eerste of tweede verdieping wanneer dit mogelijk is met betrekking op de bouw van uw woning. Een andere tip is het toepassen van een dakkapel; een dakkapel brengt veel extra ruimte in een kamer en geeft vooral ook optisch gezien een grotere blik.

Toepassen van kunststof kozijnen

Vroeger werden kunststof kozijnen vaak als ‘niet mooi’ bestempeld, vandaag de dag zijn ze niet meer weg te denken in de nieuwbouw van huizen. Waarom? Heel simpel: kunststof kozijnen zijn een stuk duurzamer dan bijvoorbeeld houten of aluminium kozijnen. Ze zijn beter voor het milieu en gaan veel langer mee. Daarnaast hebben kunststof kozijnen weinig onderhoud nodig, waardoor ze zeker een toevoeging zijn op de waarde van je woning. Ook zijn ze recyclebaar en kunt u vaak zelf de kleuren bepalen. Tot slot zijn kunststof kozijnen isolerend: ze houden warmte binnen en geluid binnen (en buiten).

Renoveer of verbouw uw keuken

De keuken is voor velen een belangrijk onderdeel van het huis. Het dient vaak als ontmoetingsplaats: familieleden komen hier samen rond etenstijd, het wordt vaak gebruikt als plek voor een borrel met vrienden en het is dé plek waar men uren kan staan om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Kies daarom voor een vernieuwing of verbouwing van uw keuken. Het lastige met een keuken is dat het over het algemeen smaakgevoelig is: wat u prachtig kan vinden, zal een ander misschien helemaal niet zo mooi vinden. Met oog op eventuele verkoop van het huis is het dus aan te raden om te kiezen voor een rustige keuken die tijdloos is én met de nodige vaste apparatuur zoals een afwasmachine.

Vernieuw uw badkamer

Een andere plek waar luxe en comfort centraal staan is de badkamer. Let hierbij ook op het tijdloze en basic, net zoals bij de keuken. Wanneer u kiest voor een tijdloze badkamer met lichte tinten zoals wit, kwalitatieve meubelen en handige accessoires dan wordt de waarde van uw woning zonder twijfel verhoogd. Kijk goed naar de ruimte en wat er allemaal in past. Is een bad handig of gaat u liever voor een uitgebreide luxe douche? Wilt u een toilet in de badkamer of niet? Is er plek voor een dubbele wastafel? Kijk naar uw eigen wensen en de mogelijkheden van de ruimte wanneer u aan de slag gaat met de badkamer.

Aan de slag met je tuin

Veel mensen vergeten vaak dat de tuin ook een belangrijk onderdeel is om de waarde van de woning te kunnen verhogen. Zorg ervoor dat u met ‘makelaarsogen’ naar de tuin kijkt: wat moet er veranderen en wat kan beter? Het is belangrijk dat u in eerste instantie kijkt naar de kwaliteit van de tuin. Zorg voor een goede combinatie tussen bestrating en planten of kies juist voor meer planten of meer bestrating, wat u zelf wilt, zolang het er maar netjes uitziet en het goed is afgewerkt. De waarde van uw woning kan worden verhoogd wanneer uw tuin goed onderhouden is. Kies bijvoorbeeld voor een nieuw terras, een mooi bloemenperk of een extra zitje met een vijver.

Tot slot kunt u altijd nog kijken naar het interieur van de woning. Een paar vernieuwingen in bijvoorbeeld de meubels van de woonkamer of de slaapkamer kunnen al veel betekenen voor de uitstraling van uw (vernieuwde) huis. Het vervangen van meubels is hiermee eerder een toevoeging op de andere vernieuwingen dan een vernieuwing an sich. Denk altijd een stap verder bij het renoveren of verbouwen van uw eigen woning wanneer u van plan bent om eventueel uw huis te verkopen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.