Zo verhoogt u de waarde van uw appartement

De waarde van een appartement is op meerdere manieren te verhogen. Het is bijvoorbeeld slim om te onderzoeken wat de waarde doet stijgen als u van plan bent het appartement te verkopen. 

Gepubliceerd: 03 mei 2021

Zo is het ook mogelijk om de waarde van uw appartement voor uzelf te verhogen als het gaat om woonplezier. Daarbij valt onder meer aan het interieur te denken, zoals aan meubels, kleur en houten jaloezieën op maat als raambekleding. Deze raamdecoratie verhoogt de sfeer en draagt bij aan het woonplezier. Zo zijn er nog meer betaalbare manieren om de waarde van uw appartement te verhogen.

Alles nieuw in de verf zetten

Een van de mogelijkheden om de waarde van uw appartement te verhogen, is door alles nieuw in de verf te zetten. Bijvoorbeeld door de muren van de woonkamer te sauzen, maar ook het plafond net als de entree en natuurlijk de slaapkamers. Heeft uw appartement houten kozijnen dan is het aan te raden deze eveneens in de verf te zetten. U verhoogt de waarde meer als u voor neutrale kleuren op de muren kiest.

Keuken vervangen

Het vervangen van een oude keuken voor een nieuwe keuken is zeker van invloed op de waarde van uw appartement. De waarde gaat met sprongen vooruit als u een ouderwets aandoende keuken in donkerbruin eiken vervangt door een moderne variant. Heeft u weinig budget dan is het wellicht een oplossing om de frontjes van de keukenkastjes te vernieuwen. Saus ook meteen de muren, want dan ziet uw keuken er weer veel netter uit..

Interieur vernieuwen

Het vernieuwen van het interieur verhoogt de waarde van het appartement in het kader van uw woonplezier. Ook voor de verkoop doet een net uitziend en modern interieur het prima. U kunt er een nieuwe bank neerzetten net als een nieuwe eettafel en tv-meubel. Op het gebied van zonwering aan de binnenzijde is het interieur compleet te maken met een jaloezie. Dat is een tijdloze vorm van raambekleding en functioneert tegelijk als moderne zonwering. Het is ook mogelijk om extra sfeer te creëren met bijvoorbeeld plisségordijnen.

Nieuwe badkamer

Een nieuwe badkamer in het appartement leidt eveneens tot een verhoging van de waarde. Denk daarbij aan nieuwe tegels op de wand en op de vloer net als aan nieuw sanitair. In plaats van tegels zijn er ook andere afwerkingen mogelijk, zoals beton ciré. Dat is een moderne afwerking zonder naden en voegen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.