Verhoog de waarde van uw appartement met een dakkapel

U kunt de waarde van het appartement fors verhogen door eenvoudig de woning uit te breiden door een dakkapel te laten plaatsen. 

Gepubliceerd: 03 juni 2020

En plaatsen van een kunststof onderhoudsvrije dakkapel gaat makkelijker en sneller dan u denkt. Zolang u zelf in uw appartement woont heeft u die ruime kamer, en bij verkoop ziet u de investering terug.

In alle stijlen

Als u online de afbeelding van dakkapellen bekijkt dan ziet u dat alle mogelijke modellen dakkapellen er zijn. Hierdoor is er altijd een dakkapel te vinden die u mooi vindt. Mocht de dakkapel echt hoog op een appartement komen, dan komt het niet zo nauwkeurig hoe het er van buitenaf uitziet. Dan zou u voor de voordeligste kunnen gaan in bijvoorbeeld een neutrale grijze kleur, zonder bijzonderheden in de afwerking. Dan is de investering lager, zonder dat het ten koste gaat van de waardevermeerdering van het appartement.

Het voordeel

Zolders zijn vaak smal en donker. In het midden is er ruimte, maar aan de zijkanten van de zolder komt u tegen het dak aan. Terwijl zolders qua vloeroppervlak over het algemeen de hele woning omvatten. De zolder moet dus te veranderen zijn in een hele grote kamer. Extreem zal dat zijn als er dan aan twee zijden van het dak dakkapellen zouden komen. Maar al aan één kant doet wonderen en geeft een ruime lichte kamer. Nadat een dakkapel geplaatst is, herkent u gewoon uw eigen zolder niet meer terug.

Het plaatsen

Een dakkapel plaatsen gaat in één dag. De dakkapellen specialist maakt een gat in het dak, daarna komt een vrachtwagen met de dakkapel en een hijskraan, het wordt geplaatst en de timmerlieden maken het dak weer dicht. Mooi zal zijn als dat bij droog weer zal gebeuren.

Zodra de timmerlieden het dicht hebben gelegd, is het dan ook echt gegarandeerd dicht. Als u geen doe-het-zelver bent, en de nieuwe zolderkamer laat maken, dan krijgt u nogmaals de timmerlieden over de vloer. Het beste is gelijk de zolder goed isoleren. En dat dan weer aftimmeren zal misschien ook in één dag gaan, maar gaat u maar uit van twee dagen. Zo snel kunt u de waarde van het appartement fors verhogen.

Het overwegen

Het is het overwegen waard om de investering te doen. Het geeft u meer woongenot omdat u een grote lichte kamer erbij heeft, en bij verkoop van het appartement zal u sneller een klant hebben.

Natuurlijk komt het ook ten gunste van de verkoopprijs, want de woning is tot in iedere hoek bruikbaar. Omdat de moderne dakkapellen onderhoudsvrij zijn komen er geen kosten bij. Zodra de dakkapel geplaatst is, is het alleen af en toe wat meer ramen zemen dan voorheen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.