Verstandig een woning van de hand doen

Bent u van plan om uw woning van de hand te doen? Dan zijn er tegenwoordig een aantal manieren om hier vanaf te komen.

Gepubliceerd: 18 juli 2017

U kunt het verhuren, verkopen of eventueel kiezen voor een andere bestemming van het pand. Wij zullen een aantal mogelijkheden voor u toelichten zodat u deze tussen elkaar kunt afwegen. Allereerst wensen wij u veel succes met de toekomstige bestemming van uw woning en het realiseren van de zaken die nodig zijn.

Verkopen of verhuren?

Tegenwoordig is het erg lastig om erachter te komen wat beter is; het verkopen of verhuren van een woning. Beide opties hebben zo zijn voor- en nadelen en wij zullen dit voor u toelichten.

Wanneer u het beeld wilt richten op de lange termijn is het verstandig om eerst te kiezen voor het verhuren van een woning. Zo heeft u maandelijkse inkomsten en kunt u rustig bouwen aan een financieel stabiele toekomst. In de grote steden kunt u er ook nog eens voor kiezen om uw woning via één van de vele verhuurplatformen aan te bieden. De gemiddelde huurprijs op een dergelijk platform ligt een stuk hoger ten opzichte van normale woningverhuur. Zorg bij het verhuren wel dat u de wet- en regelgeving voldoende doorleest en u op de hoogte bent van de voorwaarden.

Afhankelijk van de vastgoedmarkt kunt u er ook voor kiezen om de woning te verkopen. Is de waarde van uw woning de afgelopen jaren enorm gegroeid doordat het bijvoorbeeld in een aantrekkelijke stad als Amsterdam gevestigd is? Dan is het een goed moment om de woning van de hand te doen. U kunt een makelaar inschakelen om professioneel advies te krijgen, maar ook het verkopen via een online platform is tegenwoordig voor steeds meer mensen weggelegd. Wij raden u aan om een professionele fotograaf in te schakelen, zodat de foto’s van een gewenst niveau zijn.

Doe geen gekke dingen

Het voornaamste wat u moet doen is zorgen dat er altijd beslissingen worden genomen die goed doordacht zijn. Zorg ervoor dat u weet wat u in de toekomst wilt bereiken en op welke manier u doelen wilt halen. Dit kunt u meenemen in het maken van beslissingen.

Een gek verhaal waarbij dit niet is gedaan: twee Nederlandse mannen hadden besloten dat zij middels ruilhandel rijk wilden worden. Ze begonnen met een konijn en hadden na jaren ruilen een 6-persoons huis in bezit gekregen. Toen namen zij de gok om het huis in te zetten tijdens een spelletje roulette. De mannen verloren een woning in het casino, maar hebben er wel enorm veel van geleerd.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.