Waar moet ik aan denken bij het verhuizen naar een nieuw appartement

De verhuizing naar een nieuwe woning is een leuke gebeurtenis. Een nieuwe start, een nieuwe plek om helemaal thuis te maken.

Gepubliceerd: 21 maart 2018

Maar voordat het daadwerkelijke inpakken, verhuizen, inrichten en decoreren kan beginnen, zijn er een aantal dingen die zeker op de planning moeten staan.

1. Contracten

De contracten van zowel het huidige als het nieuwe appartement zullen opnieuw vastgelegd moeten worden. Sommige aanbieders kunnen mee verhuizen, maar in sommige gevallen zullen er nieuwe contracten af moeten worden gesloten. Zo is bijvoorbeeld het super snelle glasvezel van KPN niet in ieder appartement beschikbaar. Neem dus voor de verhuizing contact op met alle aanbieders om zaken te regelen.

2. Adreswijziging

Het is ook gemakkelijk om voordat je verhuist bij alle instanties de adreswijziging vast door te geven. Zeker wanneer je een contract beëindigd kan het gemakkelijk zijn als de eindafrekening naar je nieuwe woning wordt gestuurd. Geef de wijziging ook door bij eventuele abonnementen op krant, tijdschrift of biologische groente pakketten. Zo krijg jij de nieuwste bestelling direct op het nieuwe adres.

3. Huurtoeslag

Krijg je huurtoeslag voor de huidige of de nieuwe woning, dan moet dit op tijd aangepast worden. Alles wat je teveel aan huurtoeslag ontvangt moet je namelijk terug betalen. Ook wanneer dit per ongeluk gebeurt. Neem dus voor de daadwerkelijke verhuizing contact op met de overheidsdiensten om deze administratieve taak goed te regelen.

4. Verzekeringen

Net als de contracten met aanbieders, zullen ook de verzekeringen overgezet, of opnieuw afgesloten moeten worden. Denk hierbij aan de inboedel- en opstapverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Geef bij alle andere verzekeringen ook direct de adreswijziging door.

5. Voorbereiding

Zorg dat je voor de uiteindelijke verhuizing al voldoende voorbereid bent. Zorg dat alle administratieve zaken geregeld zijn en dat er voldoende verhuismaterialen en hulpmiddelen op voorraad zijn. Zo kun je nooit teveel dozen, dekens en andere verpakkingsmaterialen in huis hebben.

6. Reiskosten vergoeding

Krijg je reiskosten vergoeding op het werk? Dan zal ook deze aangepast moeten worden. Ook als je geen reiskosten vergoeding ontvangt zal je de adreswijziging op je werk adres door moeten geven.

7. Overige contacten

Daarnaast zijn er nog andere contacten aan wie de verhuizing gemeld zal moeten worden. Ga voor jezelf even het lijstje van belanghebbenden af en maak eventueel een checklist om overzicht te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan buren, de huisarts, de tandarts, school, DUO, de kamer van koophandel of zelfs de fitness vereniging.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.