Tips voor het verhuizen vanuit een appartement

Bij een verhuizing komen vaak meer dingen kijken dan je in eerste instantie dacht. Opruimen, opzeggen van contracten, afsluiten van nieuwe contracten en ga zo maar door

Gepubliceerd: 02 augustus 2018

Bij het verhuizen uit een appartement komen ook nog weer extra dingen kijken. Heb je een verhuislift nodig om meubels uit het appartement te komen of lukt het ook zonder? Lees in dit artikel waar je op moet letten bij een verhuizing uit een appartement.

De huurtoeslag aan laten passen

Huurtoeslag is heel prettig wanneer je er recht op hebt. Het is een bijdrage vanuit de overheid die het mogelijk maakt om in een appartement te wonen, ook wanneer je een beperkt inkomen hebt. Maar de huurtoeslag wordt een stuk minder prettig wanneer blijkt dat je een enorm bedrag terug moet betalen omdat je geen wijziging doorgegeven hebt tijdens het verhuizen. Zorg er daarom voor dat de Belastingdienst op de hoogte is van de wijziging in de eerste maand van de verhuizing. Vaak kun je dit al regelen voordat je begint met de verhuizing.

Regel hulp voor de verhuizing

Er zijn genoeg vrienden en familieleden die kunnen helpen met verhuizen, maar dan moet je het wel op tijd aangeven. Weet je drie maanden van tevoren de datum van de verhuizing al, geef dit dan direct door aan je vrienden en familie. Ook is het slim om van tevoren in te schatten hoeveel tijd je kwijt bent. Passen de meubels over het balkonhek heen met een verhuislift om moet alles toch via het trappenhuis naar beneden? Hoe meer je van tevoren plant, hoe soepeler de verhuizing zelf verloopt.

Contracten omzetten, opzeggen en afsluiten

De kans is groot dat je veel verschillende contracten en verzekeringen hebt. Wanneer de contracten uitsluitend op je naam staan en geen adresvermelding hebben, blijven deze gewoon doorlopen. Contracten die te maken hebben met verzekeringen, vaste telefonie, televisie en internet moet je wel allemaal aanpassen. Aangezien dit een flinke klus is en je daar eigenlijk weinig tijd voor hebt tijdens de verhuizing zelf, is het slim om nu alvast een lijstje te maken. Veel van de contracten en overeenkomsten kun je namelijk nu al opzeggen door de datum van de verhuizing door te geven. Zorg er ook voor dat je op tijd nieuwe aansluitingen regelt voor je nieuwe adres. Ook dat kun je al voor de verhuizing zelf regelen door de datum door te geven!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.