Kunstgras op dakterrassen

Iedere appartementen eigenaar houdt er natuurlijk van dat het terras, balkon of de tuin er netjes en verzorgd bij ligt.

Gepubliceerd: 05 april 2023

Kunstgras op dakterrassen <
Kunstgras wordt al een relatief lange periode gebruikt. Toch gaan veel mensen nog voor normaal gras, terwijl kunstgras eigenlijk duurzamer is. Daarnaast kent kunstgras ook meerdere voordelen. In dit blog bespreken wij de belangrijkste voordelen van kunstgras.

Je krijgt niet met grote waterplassen te maken

Volgens het KNMI regent het in Nederland gemiddeld 192 dagen in een jaar. Om die reden zijn veel mensen bang voor plassen water op het kunstgras. We begrijpen natuurlijk dat dit zeer vervelend is, maar water gaat prima samen met het hedendaagse kunstgras. Kunstgras is namelijk waterdoorlatend. Dit betekent dat je niet te maken krijgt met grote plassen water na een flinke regenbui. Heb je een zwembad in de tuin of gebruik je regelmatig emmers water? Ook dan kun je prima voor kunstgras gaan.

Je hoeft kunstgras niet te onderhouden

Ga je voor normaal gras? Dan ben je ongetwijfeld veel tijd kwijt aan het onderhoud hiervan. Je moet namelijk verschillende tijdrovende activiteiten uitvoeren om het gras mooi te houden. In de eerste plaats moet het goed worden gezaaid. Daarnaast moet je regulier gras ook regelmatig bemesten en besproeien. Zelfs bij het uitvoeren van die onderhoudsactiviteiten heb je nog geen garantie dat het gras mooi blijft.

Kunstgras kopen is ideaal voor mensen die niet echt van tuinieren houden. Kunstgras is namelijk ideaal voor een dakterras omdat het bijna tot geen onderhoud vraagt en jarenlang prachtig mooi blijft. Je hoeft kunstgras niet te besproeien en je geniet het hele jaar van een mooi groen dakterras.

Wie wil er nou niet een onderhoudsvrij terras waar je heerlijk op je tuinset urenlang lekker kan relaxen.

Iedere appartementen eigenaar houdt er natuurlijk van dat het terras, balkon of de tuin er netjes en verzorgd bij ligt. Dit is simpel te verhelpen met kunstgras en bijvoorbeeld bijpassende bloempotten en accessoires.

Geen hooikoortsklachten meer met kunstgras op jou terras.

Veel mensen in Nederland kampen helaas met hooikoorts. De ene persoon heeft er een klein beetje last van, terwijl andere mensen constant tranende en prikkelende ogen hebben. Sommige mensen worden er echt ziek van en een normaal grasveldje kan de hooikoortsklachten verergeren. Ook in de zomermaanden wil je natuurlijk lekker ontspannen op jou balkon met een drankje erbij, en wil je leuke dingen doen met vrienden of kennissen. Kunstgras verhelpt de hooikoortsklachten natuurlijk niet, maar ze verergeren ook niet.

Kunstgras is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen

Heb je jonge kinderen? Dan heb je ongetwijfeld ook verschillende speeltoestellen in de tuin of op het dakterras staan. Natuurlijk zijn speeltoestellen hartstikke leuk, maar tegelijkertijd zijn ze niet goed voor normaal gras. Het gras gaat dan namelijk dood. Haal je het speeltoestel na een tijdje weg? Dan moet je dit gras opnieuw zaaien. Bij kunstgras krijg je niet met dergelijke problemen te maken. Zet je een speeltoestel of iets anders op kunstgras? Dan ziet het gras er nog precies hetzelfde uit wanneer je het toestel weghaalt.

Kunstgras gaat bijzonder lang mee

In de inleiding schreven we al dat kunstgras ook duurzaam is. Je hebt uiteraard verschillende soorten kunstgras en je moet dan ook voor hoogwaardige kwaliteit gaat. Kunstgras van hoogwaardige kwaliteit gaat gemiddeld vijftien tot vijfentwintig jaar mee. In die periode blijft het kunstgras mooi.

Conclusie

In dit artikel zijn we ingegaan op de belangrijkste voordelen van kunstgras voor balkons. De kwaliteit van kunstgras is de laatste tijd veel beter geworden. Het voelt tegenwoordig niet meer hard aan. Volwassenen genieten in de zomer optimaal van het balkon of terras, terwijl de kinderen heerlijk spelen in het gras.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.