Kunstgras op uw balkon

Sommigen kiezen er voor, anderen dromen van een tuin. Dat is voor iedereen anders. Maar als u een balkon hebt en toch droomt van een tuin, hoeft u helemaal niet te verhuizen.

Gepubliceerd: 29 mei 2021

Kunstgras is namelijk een mooie manier om uw balkon om te toveren tot een zwevende tuin. Desondanks denken veel mensen dat het er “goedkoop” of lelijk uit ziet. Maar dat hoeft helemaal niet meer. Door de nieuwste ontwikkelingen in de kunstgraswereld is het juist nu zo, dat u kunstgras hebt wat niet te onderscheiden is van echt gras.

Ben u er nog niet van overtuigd dat kunstgras een goede manier is om uw balkon op te fleuren en om te toveren naar een zwevende tuin? Dan leest u in dit artikel alles over kunstgras, de voordelen van kunstgras, waar u op moet letten bij de aanschaf en wat de beste aanbieder van kunstgras is.

Waarom kiezen voor kunstgras

In de ogen van veel mensen is kunstgras maar lelijk en ziet het er goedkoop uit. Het is tenslotte kunststof en dat kan niet echt lijken. Laten we eerlijk zijn, dat was voorheen ook inderdaad het geval. U hoefde niet lang te kijken of u zag al dat u op kunststof staat.

Kunstgras wordt gebruikt bij veel sportclubs, onder anderen bij voetbalclubs, hockeyclubs en korfbalclubs. En dit is natuurlijk niet voor niets. Kunstgras is namelijk veel sterker dan echt gras. Hierdoor hoef u dus niet elk jaar opnieuw te zaaien of te maaien. En op een balkon echte grasmatten plaatsen kan lastig zijn.

Naar het feit dat u er weinig onderhoud aan hebt, heeft kunstgras nog vele andere voordelen.

Voordelen van kunstgras

Kunstgras wordt populairder met een goede reden. Hoewel veel mensen echt gras verkiezen boven kunstgras, heeft niet iedereen die mogelijkheid. En tegenwoordig is het niet meer zo dat kunstgras er nog heel nep uit ziet. Maar het mooiste van kunstgras blijft toch wel het feit dat het altijd groen is. Het kan niet doodgaan dus hoeft u er niet voorzichtig overheen te lopen. Met of zonder hakken.

Minder water gebruik

Naast het punt dat u minder onderhoud hebt aan kunstgras en kunstgras het hele jaar door groen is, verminderd het ook nog eens uw watergebruik. U hoeft namelijk ook nooit meer te zaaien of sproeien. Hierdoor gaan uw vaste lasten dus ook omlaag en kunt u toch het hele jaar door genieten van uw hoge tuin.

Geen ongevraagd onkruid

In echt gras ziet u vaak sprietus die u er niet in wilt hebben. Het is tenslotte een echte plant dus er zal onkruid doorheen groeien. Dat probleem hebt u niet bij kunstgras. Het onderhoud van u hele balkon gaat omlaag omdat u geen onkruid hoeft te wieden bij 30 graden.

Nog een mooi voordeel is het feit dat u geen modder op het balkon hebt na een hevige regenbui. u hebt namelijk niet te maken met grond dus kunt u na een stevige bui gewoon op u balkon zitten en genieten van het gras.

Kinderen kunnen gewoon ongestoord spelen

Misschien is u balkon iets te klein, maar als u kinderen hebt die graag buiten spelen, is dit ook mogelijk als u kunstgras legt op uw balkon. U hebt geen last meer van die erge grasvlekken en kinderen hebben minder kans op wonden door gras waardoor het speelplezier wordt vergroot.

Zoals u kunt zien heeft kunstgras grote voordelen ten opzichte van echt gras. Dit is ook de reden dan veel mensen toch over gaan of kiezen voor kunstgras. Het is een éénmalige investering waar u erg lang van kan genieten. Toch is het niet zo dat u gewoon een mat uitzoekt en deze thuis laat bezorgen.

Waar moet u op letten bij de aanschaf

Kunstgras is een mooi alternatief, maar het is niet meer zo simpel als voorheen. u hebt nu niet alleen verschillende matten kunstgras, maar ook verschillende kleuren, dichtheden en zachtheid. Op kunstgrasnet.nl hebben ze een groot overzicht met verschillende filters. Dit maakt het makkelijker om matten te vergelijken en uit te kiezen.

Het is belangrijk dat u de juiste hardheid van kunstgras kiest. Als u spelende kinderen hebt, kunt u beter voor een zachtere mat gaan. Ook als u graag met blote voeten op het balkon zit of huisdieren hebt, is een zachtere kunstgrasmat aan te raden.

Daarnaast moet u goed kijken naar de echtheid van het kunstgras. Dit heeft te maken met het aantal sprieten per vierkante meter. Hoe echt wilt u dat het lijkt? Dat kunt u gemakkelijk filteren. Tevens heeft de kleur van het gras een grote invloed op hoe echt het lijkt.

u budget mag natuurlijk ook niet vergeten worden. kijk dus goed welke mat bij u past en of deze in u budget past. Daarnaast kunt u gemakkelijk alle verschillen op een rijtje zetten om er achter te komen waarom de ene mat duurder is als de ander. Zo weet u wat u wel en niet nodig hebt.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.