Zo haalt u het maximale uit een balkon of dakterras

Hoewel een balkon niet hetzelfde is als een volledige achtertuin, kunt u er wel voor zorgen dat deze hetzelfde gevoel geeft.

Gepubliceerd: 16 maart 2021

Sommigen van ons zijn niet geboren met groene vingers en willen dan ook niet te veel onderhoud, ook niet op het balkon. Toch zijn er meerdere manieren om het maximale uit een balkon of dakterras te halen. Zo kunt u van bijvoorbeeld vijfhoog ook genieten van dat vrije achtertuin-gevoel. We geven graag wat tips.

Een kunstgrasmat

Een kunstgrasmat is de perfecte oplossing voor een grijs of saai balkon. Deze blijft het hele jaar groen, geeft een mooie uitstraling aan het balkon en geeft écht dat achtertuin gevoel. U kunt kiezen uit verschillende soorten kunstgras, zodat deze perfect bij uw wensen aansluit. Het voordeel is dat u niet voor een geschikte ondergrond hoeft te zorgen, want dat is het balkon waarschijnlijk al. Bekijk hier enkele opties voor het meest geschikte kunstgras voor op uw balkon of dakterras. Zo kunt u met uw voeten in het gras genieten van een groen balkon.

Een fijne zitplek

Of het nou een loungeset of een bistrotafel is, het is belangrijk om een fijne zitplek te hebben zodat u te allen tijde heerlijk buiten kunt zitten. Wanneer de grasmat gelegd is, kunt u heerlijk met de voeten omhoog en de langere zomerdagen buiten vertoeven. Zorg dat er ook een mooie tafel (of bijzettafeltje) geplaatst kan worden, zodat uw drinken, tijdschriften of telefoon niet op de grond liggen.

Een windscherm

Een balkon op vijf of tienhoog kan nogal winderig zijn, waardoor u minder van de buitenlucht kunt genieten. Er zijn tegenwoordig prachtige windschermen te vinden welke speciaal op maat gemaakt kunnen worden voor een balkon. Heeft u bijvoorbeeld een balkon met open spijlen? Hier kan een transparant scherm geplaatst worden zodat u niets van het uitzicht verliest en u zich ook niet opgesloten voelt, maar wel lekker uit de wind kunt zitten.

Verlichting en accessoires

Uiteraard zou uw balkon met wat gras, een fijne zithoek en een windscherm al redelijk gezellig kunnen zijn. Toch zijn er nog enkele finishing touches waar rekening mee gehouden moet worden. Wacht dacht u van wat gezellige verlichting en mooie accessoires om extra sfeer toe te voegen? Op die manier kan het echt een eigen plek gemaakt worden waardoor het ‘af’ is. Kies vooral voor duurzame verlichting zoals lampjes op zonne-energie en pak uit met grootse accessoires.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.