Locinox LION: getest & goedgekeurd

Wat vinden professionals van de LION, de compacte en veelzijdige poortsluiter van Locinox? In opdracht van de Belgische marktleider vroeg FOBS magazine het aan vier hekwerkers, met positief resultaat!

Geplaatst door: Locinox

Wat vinden professionals van de LION, de compacte en veelzijdige poortsluiter van Locinox? In opdracht van de Belgische marktleider vroeg FOBS magazine het aan vier hekwerkers, met positief resultaat!

Voor Locinox zijn de poortsluiters een steeds belangrijker onderdeel van het productaanbod. “Het is een product dat veel waarde toevoegt,” zegt verkoop- en marketingdirecteur Lieven Pieters. “Een poortsluiter biedt gemak en geeft vertrouwen. Klanten betalen daar graag voor.”

Met de eerste poortsluiters, zoals de Samson en de Verticlose, richtte Locinox zich vooral op de industriële poorten. “Die kon je ook op een licht voetgangerspoortje monteren,” zegt Pieters, “maar dan moest de gebruiker flink kracht zetten om de poort te openen. Bovendien stond de prijs niet helemaal in verhouding met de prijs van de poort. Daarom hebben we de Lion ontwikkeld."

"Die is kleiner, lichter én goedkoper en daarmee beter geschikt voor voetgangerspoorten. Dat was best een uitdaging, want kleiner en lichter zijn de tegenstellingen van robuust en degelijk. Maar uiteindelijk is de Lion een product geworden dat helemaal bij de rest van ons programma en bij onze filosofie past: een mooi slank uiterlijk, een duurzaam maar sterk design en met de toleranties en degelijkheid die producten voor buiten vereisen.”

Nieuwe markt

Met de Lion heeft Locinox er dus een grote afzetmarkt bij: die van de looppoortjes. “Ons uiteindelijke droomscenario,” legt Pieters uit, “is natuurlijk dat iedere hekwerker in iedere offerte met een draaipoort, ook een poortsluiter aanbiedt. Tot de komst van de Lion was dat nooit vanzelfsprekend, omdat er voor een groot deel van de verkochte poorten nooit een echt goede oplossing was. Dat betekent dus dat we hekwerkers ervan moeten overtuigen dat die perfecte oplossing er nu wel is.”

Meningen

En hoe overtuig je hekwerkers ervan dat iets goed is? Met de mening van andere hekwerkers, bijvoorbeeld. “Het zou er niet oprecht uitzien als wij ertussen zitten”, vond Pieters. Daarom stuurde FOBS Magazine de Lion naar een aantal hekwerkers om hun oprechte mening te vragen, zonder verder inmenging van Locinox. Hieronder volgen de (samengevatte, maar inhoudelijk onbewerkte) oprechte antwoorden van vier hekwerkers over de Lion poortsluiter.

Universeel

Gerald Grünert van Grünert Zaunbau in Schrobenhausen, bij Ingolstadt, is alvast heel tevreden. Hij zegt: “Klanten vinden dat de Lion er goed uit ziet, hij is visueel niet zo massief aanwezig als een Verticlose, laat staan een Samson. Voor ons is het vooral fijn dat we er weinig gezeur mee hebben – maar dat geldt voor alle poortsluiters van Locinox."

"Vroeger gebruikten we sluiters van andere merken, maar die gingen steeds kapot. Qua installatie heb ik ook niet veel te zeuren. De eerste keer moet je altijd even goed kijken wat je doet, maar op zich ging het prima. Het fijne aan de Lion vind ik dat hij inderdaad heel universeel is – hij past op iedere poort, ook achteraf.”

Volle pallets

Thomas Grumstrup van het Deense Kibo Sikring uit Skanderborg, bij Århus, is net zo tevreden. “Onze monteurs zijn er blij mee,” zegt hij. “De Lion is makkelijk te gebruiken op de werf. Het maakt niet uit hoe de poort scharniert en waar de scharnieren zich precies bevinden, de Lion past altijd en is makkelijk af te stellen. En met de boorsjablonen kunnen ze eigenlijk niets fout doen."

"Ikzelf ben goed te spreken over de kwaliteit. Ondanks dat de Lion een lichte poortsluiter is, is hij toch robuust en sterk. Daarmee kunnen we nu ook een goed betaalbare oplossing bieden voor de kleinere poortjes, zonder in te moeten boeten op de kwaliteit. Voor we bij Locinox terecht kwamen, gebruikten we poortsluiters van andere merken, maar die zijn niet ontworpen voor buitengebruik. Net als de sloten, trouwens."

"Wat dat betreft vind ik het achteraf jammer dat we ons niet eerder in het merk verdiept hebben – tot vier jaar geleden kochten we er nog geen cilinder. Tegenwoordig krijgen we iedere twee weken een volle pallet geleverd. Het grootste voordeel is voor ons de bestendigheid tegen wisselende temperaturen. Hier in Denemarken kan het in de winter goed koud zijn en in de zomer lekker warm. Maar we hebben nooit klachten van klanten dat de poort in de zomer te hard dichtslaat of in de winter te langzaam.”

Bijstellen

Dat laatste, daar is Thomas Frischknecht van het Zwitserse Gartehag uit Malans, bij Chur, het niet helemaal mee eens. “Er is misschien een tussen-instelling, waarmee de poort inderdaad zomer en winter op een acceptabele manier dicht gaat,” zegt hij. “Maar als je de poortsluiter zo instelt, dat de vleugel in de winter mooi zachtjes dicht gaat, dan slaat hij in de zomer dicht met een harde klap. Laat je hem in de zomer zachtjes sluiten, dan gaat de poort in de winter net niet helemaal dicht. Nou zitten we hier hoog in de Alpen en de verschillen tussen zomer en winter zijn hier dan ook extreem – maar als we willen dat de poort in de winter even mooi zachtjes sluit als in de zomer, moeten we hem in het voorjaar en de herfst even bijstellen. Dat bijstellen gaat gelukkig makkelijk en snel, dat is een kleine moeite."

"Het is sowieso makkelijk om de Lion in te stellen, wat dat betreft is het een fijne sluiter. Ook voor wat betreft de montage. Waarbij je wel goed moet opletten wat je doet. Er zitten weliswaar boorsjablonen bij – maar die moet je heel precies op de poortpalen en de vleugel plakken, want je hebt later geen mogelijkheid meer om te schuiven. En zelf ben ik geen fan van het Quick-Fix systeem, als je even niet oplet ligt er een onderdeel onderin de koker te rammelen. Ik tap liever schroefdraad. Maar al met al is de montage goed te doen en de instelmogelijkheden zijn super.”

Topproduct

Voor Nicole Strasser van het Oostenrijkse Innofence uit Obertrum am See, bij Salzburg, is de nieuwe Lion hoe dan ook een topproduct. “Ik verkoop ze al sinds de introductie,” zegt ze. “We doen hier ook veel handel, we verkopen veel poortsluiters los, voor montage op bestaande poorten. Tot de Lion kwam, namen we dan altijd de Verticlose, maar die was voor de looppoortjes eigenlijk te zwaar. Wat dat betreft zijn we met de Lion enorm goed geholpen, die komt heel goed aan bij de klanten. We verkopen ze veel."

"Kwaliteit en installatiegemak zijn top, maar dat geldt voor alle producten van Locinox. Ik wil niets anders verkopen – als ik poorten bestel bij TKA of Betafence, vraag ik altijd of ze die met scharnieren en sloten van Locinox willen leveren. Al die goedkope troep hoef ik niet, daar heb je alleen maar gezeur mee en het kost me mijn goede naam. Geef mij maar Locinox, ik ben zelden zo tevreden geweest over een leverancier.”

LOCINOX

Dankzij voortdurende innovatie, extreme duurzaamheid en een klantgerichte aanpak zijn wij erin geslaagd om de wereldleider in hekwerk- en poortbeslag te worden. Onze hoogwaardige oplossingen zijn eenvoudig te installeren, bieden gemoedsrust en worden binnen 24 uur na bestelling over de hele wereld verzonden.

Bedrijvengids Geplaatst door
Locinox

Locinox

Mannebeekstraat 21, 8790  Waregem

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Locinox
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.