Een gesloten poort is een veilige poort

Bij september hoort de heropening van de schoolpoorten, met dagelijks honderden tot duizenden passages. Maar blijven ze wel eens onbedoeld open staan? Een gesloten schoolpoort is een veilige schoolpoort.

Geplaatst door: Locinox

Sommige scholen nodigen ouders uit voor traditionele informatiesessies, waarbij de nadruk wordt gelegd op het belang van een gesloten poort als gedeelde verantwoordelijkheid.

Er is ook een andere (betere) oplossing.

‎Poortsluiters

Een zelfsluitend mechanisme, zoals een hydraulische poortsluiter, neemt die gedeelde verantwoordelijkheid en de risico’s op nalatigheid helemaal weg. Wist u dat sommige landen zelfs al specifieke veiligheidsvoorschriften hebben om ervoor te zorgen dat schoolpoorten altijd gesloten blijven om nieuwsgierige en speelse kinderen binnen de schoolomgeving te houden?

Leer meer over poortsluiters en onze mogelijkheden.

De Verticlose-2-poortsluiter

Veiligheidskabels‎

Veiligheidskabels zijn een bijkomende maatregel om schoolpoorten te beveiligen. De B-SAFE is eenvoudig te installeren en weerstaat krachten tot 1.000 kg. Deze roestvrijstalen kabel voorkomt dat een poort van maximaal 500 kg kan omvallen als de scharnieren zouden breken.

In situaties met een zwaardere poort raden we het gebruik van de U-SAFE aan, die tot 1.500 kg is geclassificeerd in geval van scharnierbreuk.

Zowel de B-SAFE als de U-SAFE kabels voldoen aan de EN12604 norm. Volgens deze norm moeten draaipoorten ontworpen zijn om ervoor te zorgen dat de vleugel nooit meer dan 300 millimeter kan afwijken van de scharnieras, zelfs als een van de dragende onderdelen (scharnier) faalt.

Lees meer over EN12604 en enkele oplossingen ervoor.

‎Meer kindveiligheid

Naast poortsluiters en veiligheidskabels zijn er nog aanvullende maatregelen om de veiligheid van kinderen te garanderen, ook buiten de schoolomgeving. Zo bestaan er speciale sloten die zijn ontworpen zodat kinderen ze niet kunnen bedienen. Deze oplossingen voldoen aan de strenge NF P90-306 norm, die gericht is op de veiligheid van kinderen rond zwembaden.

GUARDIMA

‎Een kindveilig magneetslot, geïnstalleerd op een hoogte van 1.500 mm, buiten bereik van kinderen tot minstens 5 jaar oud.

TWIST

‎Een kindveilig zwembadslot met een druk- en draaimechanisme, dat niet door een kind kan worden bediend.

LAKZP1WSI

Een opbouwpoortslot met de KIDLOC-veiligheidsknop, waarbij minstens één van de drie knoppen ingedrukt moet blijven om de poort te openen.‎

‎LOCINOX

Dankzij voortdurende innovatie, extreme duurzaamheid en een klantgerichte aanpak zijn wij erin geslaagd om de wereldleider in hekwerk- en poortbeslag te worden. Onze hoogwaardige oplossingen zijn eenvoudig te installeren, bieden gemoedsrust en worden binnen 24 uur na bestelling over de hele wereld verzonden.

Bedrijvengids Geplaatst door
Locinox

Locinox

Mannebeekstraat 21, 8790  Waregem

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.