VENUS opent & sluit voetgangerspoorten

Locinox, ontwikkelaar van poortbeslag, poortsluiters en toegangscontrole voor de hekwerkindustrie, kondigde vorige week de lancering aan van VENUS, een geavanceerde gemotoriseerde poortsluiter voor voetgangerspoorten.

Geplaatst door: Locinox

‎Locinox breidt het gamma van een dozijn hydraulische poortsluiters uit met een gemotoriseerde variant. De VENUS voorziet poortfabrikanten, installateurs en eindgebruikers van een veelzijdige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing voor voetgangerspoorten.

De weersbestendige VENUS is ontwikkeld om te voldoen aan de specifieke behoeften van voetgangerspoorten tot 1,4 m breed. De borstelloze omkeerbare motor beschermt de poortsluiter – en alle geïntegreerde elektronica – tegen het onvoorspelbare gedrag van voetgangers en elke fysieke impact die zij kunnen uitoefenen.

INSTALLATIEGEMAK EN VEILIGHEID

Om een oplossing te bieden voor verschillende poortsituaties voegt Locinox aan het aanbod van de VENUS ook drie armen en een aantal installatie-accessoires toe. De installateur hoeft maar vijf gaten te boren. Een gebruiksvriendelijke applicatie begeleidt hem stap voor stap door de programmatie. Installateur Rick van Maribi bevestigde de snelheid en eenvoud van de installatie: “Dit is zo gemakkelijk dat iedere Jan-doedel het kan installeren."

De poortsluiter is uitgerust met een borstelloze omkeerbare motor die soepel reageert op menselijke interactie. De geïntegreerde obstakeldetectie zorgt ervoor dat de poort veilig sluit en zelfs rekening houdt met eventuele verminderde mobiliteit van voetgangers, fietsers en rolstoelgebruikers.

De poortsluiter dient als meerwaarde op de poortbeveiliging en moet dus gecombineerd worden met een vergrendelingsmechanisme zoals een slot met een slotvanger.

TOEPASSINGSMOGELIJKHEDEN EN GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID

VENUS is geschikt voor diverse omgevingen en is veelzijdig inzetbaar. Wanneer de poortsluiter gecombineerd wordt met toegangscontrole, werkt ze ook als een low-energy poortopener die in veel gevallen geen extra veiligheidssensoren nodig heeft.

Eindgebruikers genieten een vlotte toegang met de push-and-go-functie, waarbij een zacht duwtje voldoende is om de poort te activeren. VENUS opent automatisch verder en sluit veilig, rekening houdend met de wacht- en sluittijden die door de installateur werden ingesteld.

Meer informatie over de VENUS.

OVER LOCINOX

Als marktleider in een niche-markt produceert Locinox mechanische, elektromechanische en toegangscontroleproducten voor de hek- en poortindustrie. Denk aan sloten, scharnieren, hydraulische poortsluiters en gemotoriseerde grondgrendels. Dankzij een voortdurende innovatie in perimeterbeveiliging is Locinox actief in maar liefst 57 landen.

Bedrijvengids Geplaatst door
Locinox

Locinox

Mannebeekstraat 21, 8790  Waregem

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.