Zo richt u uw (kleine) balkon in

Veel mensen dromen van een tuin, maar een heleboel mensen moeten het doen met een (klein) balkon. Helemaal niet erg, ook hiermee kunt u tuinieren!

Gepubliceerd: 16 oktober 2019

Met een beetje creativiteit is er namelijk van elk balkon wel iets moois te maken. Want hoewel een doorgaans stenen buitenruimte als een balkon zich niet echt leent voor tuinieren is er zoveel mogelijk! Bovendien heb je bijvoorbeeld minder last van ongedierte.

Waar moet u rekening mee houden?

Denk allereerst na over de functie van het balkon en de stijl die u wilt hanteren. Wilt u bijvoorbeeld de stijl van uw appartement doortrekken op uw balkon? Als u dit weet, kunt u gericht gaan nadenken over de volgende zaken:

Buitenmeubelen

Er zijn buitenmeubels te vinden in alle soorten en maten. Bij een klein balkon kunt u het beste kiezen voor alleen het hoognodige of het best passende bij de gekozen stijl.


Accessoires

Door op een klein balkon de meubels niet de buitenmeubels de overhand te laten nemen, heeft u de ruimte om uw balkon aan te kleden met accessoires. Mogelijk is bijvoorbeeld stoer, industrieel of kleurrijke look.


Zonwering

Als u in de zomer lekker op uw balkon wilt kunnen zitten, moet u natuurlijk ook over de zonwering nadenken. U kunt hierbij kiezen voor parasols, maar ook zonnezeilen en of knikarmschermen kunnen een optie zijn.


Beplanting

Ook op een kleiner balkon is er ruimte voor beplanting. Denk bijvoorbeeld aan verticaal tuinieren, hier zijn inmiddels vele wandsystemen voor verkrijgbaar. Zo creëert u eenvoudig en relatief goedkoop een groene look op uw balkon. Kiezen voor potten of plantenbakken is natuurlijk mogelijk.

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.