Gerelateerde suggesties:

Zo richt u uw (kleine) balkon in

16 oktober 2019
Veel mensen dromen van een tuin, maar een heleboel mensen moeten het doen met een (klein) balkon. Helemaal niet erg, ook hiermee kunt u tuinieren!
LEES VERDER

Met een beetje creativiteit is er namelijk van elk balkon wel iets moois te maken. Want hoewel een doorgaans stenen buitenruimte als een balkon zich niet echt leent voor tuinieren is er zoveel mogelijk! Bovendien heb je bijvoorbeeld minder last van ongedierte.

Waar moet u rekening mee houden?

Denk allereerst na over de functie van het balkon en de stijl die u wilt hanteren. Wilt u bijvoorbeeld de stijl van uw appartement doortrekken op uw balkon? Als u dit weet, kunt u gericht gaan nadenken over de volgende zaken:

Buitenmeubelen

Er zijn buitenmeubels te vinden in alle soorten en maten. Bij een klein balkon kunt u het beste kiezen voor alleen het hoognodige of het best passende bij de gekozen stijl.


Accessoires

Door op een klein balkon de meubels niet de buitenmeubels de overhand te laten nemen, heeft u de ruimte om uw balkon aan te kleden met accessoires. Mogelijk is bijvoorbeeld stoer, industrieel of kleurrijke look.


Zonwering

Als u in de zomer lekker op uw balkon wilt kunnen zitten, moet u natuurlijk ook over de zonwering nadenken. U kunt hierbij kiezen voor parasols, maar ook zonnezeilen en of knikarmschermen kunnen een optie zijn.


Beplanting

Ook op een kleiner balkon is er ruimte voor beplanting. Denk bijvoorbeeld aan verticaal tuinieren, hier zijn inmiddels vele wandsystemen voor verkrijgbaar. Zo creëert u eenvoudig en relatief goedkoop een groene look op uw balkon. Kiezen voor potten of plantenbakken is natuurlijk mogelijk.

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!