Een tuin nodig? Helemaal niet, zo kleed je je balkonnetje aan!

Je bent trots eigenaar of eigenaresse van een mooi appartement, maar het enige dat je mist is een tuin. Herkenbaar? Voor veel appartementeneigenaren wel. 

Gepubliceerd: 02 oktober 2019


En lekker in de zon liggen kun je op veel balkons wel vergeten, maar qua uitstraling en gezelligheid kun je ook als balkoneigenaar heel veel. Wat handige tips om jouw balkonnetje zo aan te kleden dat je helemaal een tuingevoel krijgt.

Kunstgras

Echt gras? Da’s geen optie, aangezien jouw balkon geen aarde heeft. Maar kunstgras is natuurlijk wel een optie, want dat kun je overal leggen. Zo lijkt jouw balkon net een echt tuintje met een gazon. Let wel op dat je je kunstgras zo legt, dat je er je waterafvoer niet mee verstopt.

Planten en bloemen

Nu je geen aarde hebt, kun je natuurlijk geen planten en bloemen in de grond planten, maar in een mooie pot of plantenbak kan dat natuurlijk wel Je kan je hele balkon volzetten met mooie potten en planten. Ruimtegebruik op de vloer? Je hebt ook plantenpotten die je over je balkonrailing kan hangen. Dat is niet alleen voor jezelf mooi, maar ook voor je (boven)buren en voorbijgangers.

Hangstoel of hangmat

Ben je een echte buitenliefhebber die graag op zijn/haar balkonnetje rondhangt? Dan kan een hangstoel of een hangmat op jouw balkon niet ontbreken. Zo kun je lekker luieren of lezen op je balkon, terwijl je je op vakantie waant. Zo’n hangstoel koop je gewoon bij een Kwantum, Karwei of andere meubelzaak en vaak ben je voor nog geen 200 euro al klaar. Check wel even vooraf in het reglement van je VvE of je mag boren in de bodem van het balkon van je bovenburen!

Tuinset

Net als in een ‘gewone tuin’ kun je ook op je balkon gewoon een mooi tuinsetje plaatsen. Bijvoorbeeld een lekkere wicker tuinset. Of, om een beetje dat Italiaanse gevoel te krijgen, een mooi bistrosetje.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.