Nieuwe 112-meldkamer Apeldoorn

Vanaf 2022 zullen politie, brandweer en ambulance, voorheen verdeeld over 21 meldkamers, zich samenvoegen tot één Landelijke Meldkamer Samenwerking. De gecombineerde Politiehuisvesting en 112-meldkamer zal zich in Apeldoorn vestigen.

Geplaatst door: Gorter Luiken BV

Het bruto vloeroppervlak bedraagt zo’n 5.500 m2 verdeeld over zes verdiepingen. In het gebouw komen de meldkamer met 62 meldtafels, een vergaderruimte, kantoorruimtes, kleedruimtes met douchegelegenheid en kluisjes en algemene, technische en facilitaire ruimtes. De meldkamer speelt een cruciale rol in geval van een crisis- of noodsituatie en functioneert als knooppunt tussen de burger en hulpverlener. De Politie, Landelijke Meldkamer Organisatie, de vijf Veiligheidsregio’s en de Regionale Ambulancevoorziening werken samen in de meldkamer voor regio Oost-Nederland.

Het gebouw heeft een merkwaardig architectonisch ontwerp: een uitkragende staalconstructie met betonvloeren, veel transparante geveldelen en een cascaderend atrium. Het zal volgens de meest actuele energieneutrale eisen gebouwd worden. Zo worden het met laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen voorzien en komen er zonnepanelen op het parkeerterrein en dak. Wat ook energiebesparing oplevert, zijn de drie dakluiken van Gorter. Deze zijn namelijk thermisch gescheiden en hebben een bewezen hoge isolatiewaarde. En niet onbelangrijk: ze zorgen ervoor dat de onderhoudsdiensten veilig het dak op en af kunnen.

Meer informatie over Gorter? Neem een kijkje op onze website www.gorterluiken.nl

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Luiken BV

Gorter Luiken BV

Harmenkaag 1, 1741 LA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Reacties
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.