Nog sneller en beter internet in uw appartement

Internet. Kunt u uw leven zonder nog indenken? Sinds de introductie ervan voor het gebruik van particulieren in 1996 heeft het een werkelijke vogelvlucht genomen.

Gepubliceerd: 11 mei 2022

Social media platforms, e-mailservices en internetbedrijven zijn er volop. Bedrijven zorgen voor een online zichtbaarheid, omdat consumenten hun informatie het liefst eerst van internet halen. Vroeger moest u nog inbellen via de telefoonlijn en kon de verbinding super traag zijn. Nu willen we overal in het appartement van supersnel internet met een sterk signaal gebruik kunnen maken. Maar hoe doet u dat met zoveel internetaansluitingen in een appartementencomplex die elkaar in de weg zitten? Hoe regelt u dan uw internetverbinding het beste? Met een router en modem en met de beste powerline adapter natuurlijk.

Powerline adapter

Wat is een powerline adapter? Heel simpel gezegd is het een stekker die u in het stroomnet steekt op die plekken waar u het internetsignaal naar toe wil brengen. U koopt ze altijd per twee (of meer). De ene is nodig om op je modem of modem met router aan te sluiten via een ethernetkabel. Vervolgens koppelt u de stekkers en steekt u de ene bij het modem in een stopcontact en de andere in een stopcontact waar u gebruik wil maken van het internet. De stekkers staan dankzij de koppeling met elkaar in verbinding, zodat u zo een stabiel internetnetwerk in huis creëert. Meestal wordt dit toegepast in woningen met meerdere verdiepingen. In een appartementencomplex waar veel wifisignalen kunnen zijn, zorgen powerline adapters voor een sterke wifi en internetsignaal in huis. Dus ook op de slaapkamer, uw thuiskantoor, keuken en als u wilt zelfs in de badkamer.

Internetprovider

Het maakt eigenlijk niet uit welke internetprovider u kiest om van een goed netwerk te genieten. Maar soms hebt u in een appartementencomplex weinig te kiezen als het om internetaansluitingen gaat. Een internetaansluiting kan via een kabel, glasvezel of ADSL. Welke aansluiting er bij u in het appartementencomplex aanwezig is, kunt u niet kiezen. Maar wel navragen (en versterken indien nodig) bij de buren of via een internetvergelijkingssite waar u direct inzicht krijgt in de mogelijkheden voor uw internetaansluiting. En dan zijn er nog verschillende internetproviders die wellicht verschillende aanbiedingen hebben. Zo krijgt u nog wel eens een nieuw modem aangeboden. Een internetprovider verzorgt verder de aansluiting van uw huis op het internetnetwerk, zodat u ongestoord kan streamen, websites browsen, uploaden, downloaden en gewoon online zijn met uw mobiele telefoon, tablet, smart-tv, laptop en desktopcomputer. In een appartementencomplex kan de internetverbinding traag zijn door de vele aansluitingen. Wifiversterkers kunnen helpen, maar een powerline adapter zorgt voor een sterker wifinetwerk in het hele appartement.

Obstakels voor verminderde verbinding

Er kunnen door de bouw van het appartementsgebouw en het gebruik van bepaalde materialen in de constructie altijd obstakels zijn waardoor het wifi signaal niet goed verdeeld wordt over uw appartement. Een internetprovider kan dan wifiversterkers aanbieden, maar deze zwakt het internetsignaal juist af, waardoor het netwerk minder stabiel is. Doordat u met power adapters eigenlijk het wifisignaal van de router direct naar de gewenste kamer stuurt, is het netwerk veel stabieler. Plaats de stekkers in iedere kamer van het appartement of op strategische plekken als dit niet mogelijk is, en u geniet van sterk internet zelfs in moeilijk te bereiken kamers, zoals de bijkeuken. Het beste werkt deze methode door de router niet in de meterkast te plaatsen, maar juist in de kamer. Dan heeft het al één obstakel (de deur en muren van de meterkast) overwonnen.

Extra tips voor sterkere internetverbinding

Hoewel u met powerline adapters heel goed het internet door het hele huis brengt, kan het toch zo zijn dat het internet trager kan zijn. Dat heeft vooral te maken met het feit dat u in een appartementencomplex woont en de vele verstoringen die in een groot gebouw aanwezig zijn. Met de powerline adapters komt u een heel eind als het om het versterken van het wifisignaal gaat door het appartement. U kunt er ook voor kiezen om apparaten, zoals uw smart tv, die veel van de internetverbinding vergen, direct met een kabel aan te sluiten op het modem. Op die manier krijgt het apparaat een direct signaal, zodat u met plezier gebruikmaakt van de TV-apps en streamingsdiensten. Met een router kunt u het internet dan weer verdelen naar andere apparaten in huis. In een groot appartement is het aan te raden om naast de power adapter een extra router te plaatsen om zo het signaal nog sterker door te geven.

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.