Verbeter je wifi in je appartement met behulp van een versterker

Het zou zo kunnen zijn dat de wifi verbinding niet al te sterk is in je appartement, wat met name het geval kan zijn als je woning meerdere verdiepingen heeft.

Gepubliceerd: 10 juni 2020

Ook als je een tuin hebt dan zul je merken dat de internetconnectie niet goed genoeg is hier. Dit is niet alleen ontzettend vervelend en irritant, maar het kan ook nog eens echte problemen opleveren. Daarom is het verstandig om dit aan te pakken, zodat je toch in alle ruimten van je appartement een goede verbinding hebt met het wifi netwerk. Dat kun je doen met een versterker, waar dit artikel over gaat.

Hoe kun je je wifi verbinding verbeteren?

Voordat we dieper in gaan op een wifi versterker geven we eerst nog een andere tip waarmee je je wifi connectie kunt verbeteren. Internet vergelijken kan hier namelijk ook zeker bij helpen. Op deze manier kun je namelijk eenvoudig een sneller internetabonnement afsluiten bij een provider. Als je het helemaal goed wilt doen dan kan dit er bovendien voor zorgen dat je minder maandelijkse kosten hebt voor je contract. Hierbij moet je natuurlijk goed onderzoeken of je alleen internet wilt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een pakket af te sluiten dat bestaat uit internet, tv en bellen. Om je wifi connectie hiermee te verbeteren moet je natuurlijk een abonnement met een hogere snelheid afsluiten.

Hoe werkt een wifi versterker?

Een andere manier om het bereik van je wifi netwerk te verbeteren is door een wifi versterker aan te schaffen. Zoals de naam van dit apparaat al duidelijk maakt zal het signaal van je wifi versterkt worden. Dit zal onder meer van belang zijn omdat de signalen die verstuurd worden door de router niet oneindig zijn helaas. Met andere woorden, het bereik is beperkt. Over het algemeen gaan de signalen zelfs niet verder dan 10 tot 15 meter. Als je appartement bestaat uit dikke vloeren en muren dan zal het bereik zelfs nog vele malen lager liggen. Signalen komen hier namelijk met moeite door heen. Dit houdt dus in dat als je op een verre afstand van de router zit de wifi verbinding zwak zal zijn. De wifi versterker kan dit probleem dus oplossen.

Wat zijn de voordelen van een wifi versterker?

Het grootste voordeel van een wifi versterker is dan ook dat de machine het bereik van je wifi netwerk vergroot. Het gevolg hiervan is dat je ook op locaties ver van de router alsnog gebruik kunt maken van het draadloze internet. Daarnaast zal een wifi versterker ervoor zorgen dat de connectie op zulke plekken ook zeker stabiel is. Met andere woorden, de signalen van de router komen verder met behulp van een wifi versterker maar blijven ook even sterk. Hierdoor zal de kwaliteit van de internetverbinding hoe dan ook verbeterd worden. Daarnaast hoeft zo’n apparaat ook helemaal niet duur te zijn.

Wat zijn de nadelen van een wifi versterker?

Natuurlijk heeft een wifi versterker ook nadelen, dat is niet meer dan logisch. Een nadeel van dit handige apparaatje is dat er een soort radio in zit. Dit onderdeel kan maar één functie tegelijk uitvoeren. Met andere woorden, het kan het signaal vanuit de router ontvangen, maar het kan ook het signaal doorsturen naar je laptop of mobiel. Het kan dus eigenlijk niet beide zaken op hetzelfde moment uitvoeren. Een mogelijk gevolg hiervan is dat de wifi versterker je internetverbinding juist zo nu en dan vertraagd in plaats van versterkt. Ook kan je connectie hierdoor onstabiel worden. Dat is natuurlijk niet wat je wilt, want een wifi versterker moet doen waar het naar genoemd is: je wifi netwerk versterken.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.