Sneller en voordeliger internet in uw appartement?

Bent u de trotse eigenaar van een mooi appartement? Dan bent u vast en zeker op zoek naar een zo voordelig mogelijk abonnement op internet en tv.

Gepubliceerd: 30 september 2021

Mogelijk bent u net verhuisd of wil u uw huidige contract eens onder de loep nemen. Slim! Want zo kunt u vaak heel wat besparen. Dat geld kunt u immers wel beter gebruiken, toch?!

Abonnementen vergelijken

De kosten van internet en tv worden maandelijks van uw rekening afgeschreven, daar kijkt u vaak niet meer naar om. Eens in de zoveel tijd internet en tv vergelijken is echter toch wel aan te raden. Want wanneer uw vaste looptijd afgelopen is dan stapt u over op het reguliere tarief. Dit terwijl u wanneer u overstapt een welkomstaanbieding pakt. Dat kan u zomaar tot honderden euro’s per jaar schelen.

Welkomstaanbiedingen en presentjes

Hoe komt het dat u zoveel kunt besparen door over te stappen? Dat komt omdat providers alles uit de kast halen om u als nieuwe klant binnen te halen. Dit terwijl u als trouwe klant wel de volle mep zou betalen. Zo ontvangt u bijvoorbeeld de eerste zes maanden flinke korting en krijgt u er nog toffe presentjes bij. Van wifi-boosters tot gratis tv-pakketten en extra data op uw mobiele abonnement.

Een snelle zoektocht naar de beste deal

U hoeft gelukkig niet alle providers af te struinen om de beste deal te vinden. Daarvoor maakt u namelijk gebruik van een vergelijkingswebsite als Providercheck.nl. U vult hier uw postcode in en binnen een minuut ziet u alle huidige aanbiedingen op uw adres. U kunt hier internet vergelijken en optioneel ook de combi-opties voor bellen en tv bekijken.

Sneller internet op uw adres

In een appartement heeft u vaak wat minder keuze wat betreft internetaanbieders en aansluitingen. Normaal gezien komt internet een appartement binnen via kabel, ADSL of glasvezel. Wanneer er geen glasvezel-aansluiting aanwezig is, dan kunt u hier uiteraard geen gebruik van maken.

Mogelijk bent u op dit moment niet op de hoogte van de huidige mogelijke verbindingen. In de vergelijker ziet u ook meteen alle mogelijkheden op uw adres. Een aanrader om te checken, want u zou niet de eerste zijn die last heeft van trage of slechte wifi, het is namelijk geen onbekend probleem in appartementen. Mogelijk kunt u een snellere verbinding ontvangen op uw adres, en dat misschien ook nog wel aan een lagere prijs!

Wifi-signaal versterken in appartement

Zijn de mogelijkheden voor sneller internet in uw appartement beperkt en kunt u niet inzetten op een sneller abonnement? Dan zijn er gelukkig nog een aantal tips die u kunt volgen om het signaal te versterken. Zo kunt u bijvoorbeeld de router naar een meer centrale plek in het appartement plaatsen. Dus liever niet in de meterkast (muren, deuren en vloeren kunnen het signaal verzwakken).

Ook een extra router of access point bieden uitkomst. En zoals gezegd krijgt u wel eens wifi-boosters gratis wanneer u overstapt van internetabonnement. Vergelijk dus zelf en vind de beste aanbieding met een zo hoog mogelijke snelheid op uw adres, plaats versterkers waar nodig en ga voor een goede internetervaring.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.