Project Westfield Mall of the Netherland

In augustus 2020 hebben wij een mooi project opgeleverd bij de parkeervoorziening van Westfield Mall of the Netherlands. Ondertussen is er goed gebruik gemaakt van de parkeervoorziening sinds dat onze systemen daar zijn aangebracht.

Geplaatst door: Triflex BV

In augustus 2020 hebben wij een mooi project opgeleverd bij de parkeervoorziening van Westfield Mall of the Netherlands. Dit unieke retail concept biedt de perfecte combinatie van winkelen, lekker eten en ontspanning.

Ondertussen is er goed gebruik gemaakt van de parkeervoorziening sinds dat onze systemen daar zijn aangebracht: vanaf de oplevering tot nu zijn er ongeveer 21.000.000 auto’s overheen gereden.

Onlangs hebben wij weer foto’s gemaakt van het project. Benieuwd hoe het eruit ziet en hoe dit project toen is gerealiseerd?

De uitdaging

Om ervoor te zorgen dat het vernieuwde winkelcentrum aantrekkelijk, veilig en toegankelijk werd voor bezoekers, moest de parkeervoorziening onderhanden worden genomen. Iedere ondergrond heeft bepaalde eigenschappen en stelt zijn eigen eisen. De hellingbanen dienen bijvoorbeeld voldoende verkeersbelasting aan te kunnen, het parkeerdek volledig waterdicht en de inpandige parkeergarage antislip en slijtvast afgewerkt te worden. 

Tevens was de uitstraling en een goede routestructuur een onmisbaar punt. Een goede routestructuur voor voertuigen en voetgangers vergroot automatisch de verkeersveiligheid. Die structuur moet overzichtelijk, zichtbaar, begrijpelijk, berijdbaar en beloopbaar zijn. Kleurgebruik of benamingen maakt afdelingen en verdiepingen herkenbaar voor de bezoeker. Bij het maken van het planologisch ontwerp en de lay-out van de parkeergarage is het van belang om u zoveel mogelijk te verdiepen in de bezoeker. De routing moet daarvoor natuurlijk tot in de puntjes verzorgd zijn. Op deze manier kan de bezoeker in een oogopslag zien waar hij naartoe moet. De plekken voor de uitgangsbordjes, voetgangers en auto’s dienden daarom zorgvuldig uitgekozen te worden. 

Het proces

Meekelenkamp Kunststof Techniek (MKT) heeft het proces zorgvuldig uitgevoerd. Het gehele parkeerdak is waterdicht afgewerkt middels het volledig gewapende Triflex ProPark systeem, bestaande uit een primer, een volledig naadloos waterdicht membraan en een slijtlaag die is voorzien van een antislip instrooiing. Alle tussendekken zijn voorzien van een duurzaam Triflex CPS-I systeem en de ondergronde garagevloeren met het duurzame Triflex CPS-C antislipsysteem. Alle oppervlakken zijn afgewerkt door middel van een finish in diverse kleuren en zijn voorzien van belijningen, om zo een unieke en slijtvaste uitstraling te creëren. Om op de hellingbanen de auto’s van voldoende grip te voorzien, zijn deze banen afgewerkt middels het Triflex DeckFloor systeem. 

Het resultaat

Door kleurgebruik krijgt de parkeervoorziening haar eigen identiteit en wordt het de gebruiker makkelijk gemaakt om op een veilige en prettige manier de weg te vinden in een openbare ruimte. De tweelaagse inpandige parkeergarage, de hellingbanen en het parkeerdak zijn dankzij de hoogwaardige systemen van Triflex voor jaren beschermd.

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

-Kennisbank Meer van Triflex BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.