Terras duurzaam beschermd

Het bestaande terras van deze woonvilla in Bergen NH was voorzien van een vloerafwerking die mede door UV-belasting en de uitdagingen die er zijn door de ligging nabij de kust, sterk was verweerd. Triflex had de oplossing!

Geplaatst door: Triflex BV

‎Het bestaande terras van deze woonvilla in Bergen NH was voorzien van een vloerafwerking die mede door UV-belasting en de uitdagingen die er zijn door de ligging nabij de kust, sterk was verweerd. De oude vloerafwerking van het terras vertoonde veel scheurvorming en onthechting, wat een doorn in het oog was van de bewoners. Technisch bood de vloerafwerking ook geen waterdichte bescherming meer voor de constructie en was het bij regen- en sneeuwval erg glad. Hoog tijd voor verandering dus! Triflex bood de oplossing.

De uitdaging

De opdrachtgever wilde een nieuwe, duurzame en goed te onderhouden vloerafwerking met voldoende antislip. De afwerking moest bestand zijn tegen de uitdagingen die het wonen nabij de kust biedt. Daarnaast moest de eindafwerking qua kleur goed passen bij de woning. Ook had de opdrachtgever de wens dat er een waterdichte smetrand zou komen, ter hoogte van de gemetselde borstwering.

De oplossing

Door scheurvorming in de betonnen ondergrond is er gekozen voor een volledig gewapend Triflex BTS-P systeem. Door het wapeningsvlies in dit systeem zullen de scheuren in de ondergrond niet meer doorzetten in de rest van de vloerafwerking en blijft de constructie beschermd tegen inwatering en indringing van chloriden. Het Triflex ProDetail systeem dat is toegepast bij de randen en aansluitingen met de borstwering, zorgt voor een naadloze waterdichting; water en vuil hebben geen mogelijkheid meer om in het metselwerk te trekken. Door deze rand op het vloerveld vrij te houden van instrooimateriaal, kan het water goed weglopen naar de afvoeren. De contrasterende kleur zorgt voor een mooie, strakke omlijning van het terras.

Het proces 

Wat bijzonder was aan het project is dat wij niet alleen een technisch advies hebben mogen maken, maar ook samen met de opdrachtgever hebben mogen meedenken in het ontwerp en kleurgebruik van de nieuwe vloerafwerking. Dit idee is vervolgens gerealiseerd door het team van Tissink Specialistische Afdichtingen. Zij zijn begonnen met het reinigen van het terras, waarna ze de oude vloerafwerking hebben verwijderd. Vervolgens hebben ze de randen en details ingewerkt met het Triflex ProDetail systeem. Ten slotte brachten ze het Triflex BTS-P systeem aan.

Het resultaat

Het resultaat is een mooie, strakke terrasvloer die goed aansluit bij de stijl van de woonvilla. Aan alle wensen van de opdrachtgever is voldaan. De opdrachtgever is dan ook erg tevreden met het resultaat en ook wij kijken terug op een mooi project!

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Triflex BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.