Renovatie parkeerdak NBD Biblion

NBD Biblion in Zoetermeer beschikt over een geïsoleerd parkeerdak. 8 jaar geleden werd deze vanuit nieuwbouw voorzien van een vloeibare kunststof welke niet geschikt bleek voor deze toepassing. Tijd voor een renovatie met Triflex!

Geplaatst door: Triflex BV

NBD Biblion in Zoetermeer beschikt over een geïsoleerd parkeerdak. 8 jaar geleden werd deze vanuit nieuwbouw voorzien van een vloeibare kunststof welke niet geschikt bleek voor deze toepassing. De extreme thermische werking in het dek zorgde voor veelvuldige scheurvorming, waardoor inwatering kon ontstaan. Daarom was renovatie van belang. De opdrachtgever koos voor zekerheid, en de producten van Triflex werden gebruikt!

De uitdaging

In het parkeerdak was in de loop van de jaren veel scheurvorming ontstaan, wat zou leiden tot inwatering. De renovatie moest een volledige waterdichting van het parkeerdak kunnen garanderen. NBD Biblion is namelijk een organisatie voor bibliotheken en scholen. In het pand is daarom veel fysiek drukwerk aanwezig, waardoor een volledige waterdichting essentieel is.

De oplossing

Het Triflex ProPark systeem bood de oplossing bij deze renovatie. Dit systeem bevat een volledig gewapend membraan welke de werking en scheurvorming kan opvangen, zodat het parkeerdak waterdicht blijft. Het Triflex ProPark systeem biedt daarnaast ook bescherming tegen de meest extreme weersomstandigheden.

Het proces

Erkend Triflex applicateur Meekelenkamp Kunststof Techniek is hiermee aan de slag gegaan. Zij hebben al vele parkeerdaken succesvol voorzien van Triflex systemen, dus zij waren een geschikte partij voor de applicatie bij NBD Biblion. 

Allereerst is de bestaande afwerking volledig verwijderd. Vervolgens zijn de ondergrond en details hersteld. Daarna kon het Triflex ProPark systeem inclusief nieuwe dilatatieprofielen worden aangebracht. 

Het resultaat

Het resultaat is een mooi gerenoveerd parkeerdak zonder scheurvorming en met een volledige waterdichting. Het parkeerdak kan weer jarenlang mee! De opdrachtgever en alle andere betrokken partijen zijn tevreden over het resultaat. 

Meer weten? Download hier de casestudy!

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Triflex BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.