Triflex oplossingen voor de wijk Helberg

Wij mochten onderdeel zijn van een bijzonder project; namelijk de renovatie van meerdere flats in de wijk Helbergen in Zutphen. De wens van de opdrachtgever was namelijk om de flats in deze wijk te verduurzamen en te renoveren.

Geplaatst door: Triflex BV

Wij mochten onderdeel zijn van een bijzonder project; namelijk de renovatie van meerdere flats in de wijk Helbergen in Zutphen. De wens van de opdrachtgever was namelijk om de flats in deze wijk te verduurzamen en te renoveren. Triflex werd gevraagd om mee te denken over het beschermen van de balkons en galerijen. Binnen het project komen twee verschillende bouwtypen flats voor waarbij voor iedere flat een aparte beoordeling en een op maat gemaakte oplossing moest komen. Een uitdaging die wij maar al te graag aanpakten!

De uitdaging

In deze wijk staan twee type flats, die beide zorgen voor verschillende uitdagingen:

  • Flat type 1:  de galerijvloeren en balkons van deze flat bestaan uit prefab elementen op consoles, deze zijn in de regel niet scheurgevoelig en vormen daarmee een stabiele ondergrond. De uitdaging bij deze flat was dat de oude coating op sommige plekken onthechtte en de dilataties deels niet meer waterdicht waren. De opdrachtgever zocht voor deze flats een beschermende antislip afwerking en een duurzame afdichting van de dilataties. Daarnaast moest het een lange termijn investering zijn, waarbij weinig onderhoud nodig zou zijn.
  • Flat type 2: De balkon- en galerijvloeren van deze flats zijn ‘in het werk gestort’ en vrijdragend waarop een afschotlaag is aangebracht om het hemelwater af te voeren. Deze type vloeren staan bekend om de eigenschap dat ze vaak scheurgevoelig zijn. Op basis van wetgeving had de opdrachtgever het dragende deel van de vloeren al laten keuren voor de veiligheid en hieruit bleek dat de vloeren voldeden aan de eisen. Bij diverse flats waren schades in de afschotlaag aanwezig en was de bestaande afwerking niet in staat om de aanwezige scheurvorming te overbruggen, onthechtte de afwerking op veel plekken en waren veel dilataties lek. De opdrachtgever zocht voor de vloeren een afwerking die de balkons en galerijen voor de lange termijn kon beschermen en tevens voldoende antislip was. Daarnaast moest het een lange termijn investering zijn, waarbij weinig toekomstig onderhoud nodig zou zijn.

Het proces

Zoals hierboven beschreven hadden wij te maken met twee type flats, die beide een andere aanpak en een andere oplossing vereisten.

Hoe hebben we dit aangepakt?

Aanpak flat type 1: voor dit type flat is er gekozen voor het Triflex BAS 3 laags systeem. De ondergrond is niet scheurgevoelig en daarom is dit systeem de oplossing voor deze flat. Dit systeem beschermt het prefab element, is antislip en zorgt ervoor dat een aantrekkelijk uiterlijk wordt gecombineerd met een beschermende antisliplaag voor balkons en galerijen. Door de vele beschikbare RAL-kleuren, en eventueel gekleurd kwartszand en een transparante finish voldoet het vloerveld aan ieders wens. De dilataties zijn afgedicht met het gewapende dilatatie membraan: Triflex R230.

Aanpak flat type 2: Bij deze flats moest er per flat beoordeeld worden of de afschotvloer volledig of deels verwijderd en dus vervangen moest worden. Na de beoordeling van de afschotvloeren, waarbij sommige vervangen werden, is er gekozen voor het volledig gewapende Triflex BTS-P systeem. Dit systeem combineert waterdichting met een antislip slijtlaag.  Doordat het systeem scheuroverbruggend is kan de scheurvorming, die typerend is voor dit type vloeren, duurzaam worden opgevangen door de afwerking. Hiermee wordt de levensduur van de balkons- en galerijen aanzienlijk verlengt.    

Tot slot hebben wij ook bij enkele flats de trappen afgewerkt met ons Triflex TSS systeem. Dit systeem is voldoende antislip, want niets is zo gevaarlijk als een gladde trap. Ook is er voor de uitstraling gekozen die het beste past bij de bijbehorende flat. Dit systeem brengt een langere levensduur met zich mee en zorgt voor veiligheid voor de gebruiker.

Resultaat

Ondertussen zijn de eerste zeven flats afgewerkt met Triflex en het resultaat mag er zijn! De balkons en galerijen van beide type flats zijn nu esthetisch afgewerkt, duurzaam beschermd én veilig te belopen. Wij blikken terug op een mooie samenwerking met de betrokken partijen en kijken uit naar de verdere samenwerking. Er staan namelijk nog meer flats in de wijk Helbergen op de planning!

Betrokken partijen

-Woonbedrijf Ieder 1 (opdrachtgever)
-Nijhuis Bouw Zwolle (hoofdaannemer)
-Kreeft Beton- & Injectietechnieken (erkende Triflex applicateur)

Benieuwd naar de mogelijkheden, advies op maat of meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via +31 (0) 38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of vul het contactformulier. We helpen u graag verder.

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

-Kennisbank Meer van Triflex BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.