De mogelijkheden van een houten terras

Heb je recent een nieuw appartement gekocht of woon je al een tijdje in een appartement en wil je graag een terras aanleggen?

Gepubliceerd: 16 januari 2017

Er zijn tal van mogelijkheden voor het creëren van een houten terras. Uiteraard is alles geheel afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je hebt en hoeveel geld je er aan uit wilt geven. Wat zijn de opties voor jouw budget en wensen?

Wat zijn je wensen?

Heb je al ideeën over het aanleggen van een terras bij je appartement? Welk materiaal wil je gebruiken, hoe ga je het aankleden en hoeveel geld wil je er aan uitgeven? Het is belangrijk om in dit kaart te brengen, voordat je daadwerkelijk een terras aanlegt. Je kunt eventueel met een architect om tafel gaan zitten, als je het professioneel wilt aanpakken. Uiteraard dien je deze wel te kunnen betalen.

De toepassing van composiet terrasplanken

Je kunt perfect een dakterras aanleggen bij je appartement met composiet terrasplanken. Dit zijn onderhoudsarme terrasplanken waarmee je een natuurlijk en gezellig terras kunt aanleggen. Deze planken bestaan uit houtvezels en toegevoegd kunststof. Ze zijn duurzaam, want slijtage treedt niet op. Composiet is namelijk uitstekend bestand tegen vocht.

Wil je dit zelf doen of schakel je liever de hulp in van een vakman- of vrouw? Uiteraard is de keuze geheel aan jou.

Creëer een warm en vrolijk dakterras

Natuurlijk is niet alleen het terrasmateriaal belangrijk om een mooi terras aan te leggen. Ook de keuze voor een loungebank, stoelen of een tafel zijn bepalend voor de sfeer op het terras. Verder zijn accessoires zoals bloempotten en verlichting eveneens bepalend voor hoe leuk je dakterras eruit ziet. Natuurlijk heeft iedereen eigen smaak hierin. Je kunt altijd inspiratie opdoen door je in te schrijven op Pinterest of gewoon door in wat (online) magazines te bladeren.

Heb je je droomterras gecreëerd? Dan kun je nu volop gaan genieten van je nieuwe aanwinst.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.