Drie tips om je balkon in te richten

Niet elk appartement heeft er een, maar voor de appartementen die er een hebben is het balkon een van de belangrijkste plaatsen in het huis.

Gepubliceerd: 23 januari 2018

Waarom, vraag je? Omdat het balkon vaak sfeerbepalend is. Je kan er ontspannen en in de zomer kan je er ook van genieten met een koud drankje. Echter om optimaal van je balkon te genieten moet hij wel goed en efficiënt zijn ingericht. Hoe kan je dus maximaal gebruik maken van je balkon?

Wij geven je een aantal tips:

1. Fleur je balkon op met planten

Je hoeft niet een tuin te hebben om wat bloemen buiten te zetten. Je balkon inrichten met bloemen en planten kan ook echt prima. Je kunt bijvoorbeeld bloemen aan de reling van het balkon hangen. Hoe dat gaat kun je hier vinden.
Als dat niet je stijl is, kun je ook nog een stellage maken met allemaal verschillende soorten planten en bloemen, dit maakt je balkon ook nog heel kleurrijk. Op deze manier maak je ook optimaal gebruik van de wanden van je balkon.
Nog niet tevreden? Dan kun je nog klimplanten ophangen aan het plafond met een haakje, wel aan de zijkant anders zie je het mooie uitzicht van je balkon niet meer.

2.  Richt je balkon ruimtelijk in

Probeer je balkon in te richten met wat uitgebreidere meubels. Niet zomaar een plastic stoel maar een mooie rieten stoel bijvoorbeeld. Een bank is natuurlijk ook mogelijk, alleen is deze niet zo praktisch als die nat wordt. Zet je meubels ook wat meer aan de zijkant en achterkant van je balkon, dit creëert extra ruimte waardoor je balkon groter lijkt. Als je dan nog ruimte over hebt kun je misschien ook nog een klein salontafeltje neerzetten. Op deze manier maak je van je balkon een soort mini-woonkamer. Om een overzicht te vinden van tuinmeubelen kan je kijken bij ShopAlike, aangezien je hier je meubelen van verschillende aanbieders kan vinden.

3. Experimenteer met meubels

Heb je een kleiner balkon en niet echt ruimte voor een ruime rieten stoel of misschien een bankje? Geen probleem, er zijn genoeg andere manieren hoe je toch effectief een comfortabel balkon maakt.
Je kan een leeg kratje gebruiken als opbergplaats en als een extra stoel als het nodig is. Je kan hierbij een kussentje in het krat leggen zodat het ook nog eens goed zit als je hem verticaal zet.
Een andere manier is opklapbare stoel en nee, niet eentje van plastic maar een meer sfeervolle houten variant. Deze stoelen kun je weer inklappen als je er klaar mee bent en zijn vaak ook goed bestand tegen het Nederlandse weer.
Gebruik een schaduwdoek voor in de zomer en de winter. In de zomer kan het gebruikt worden om een comfortabele schaduw te creëren terwijl in de winter het ook kan worden gebruikt als bescherming tegen de regen, mits hij natuurlijk goed wordt opgehangen. Kijk ook naar het volgende artikel als je denkt dat een schaduwdoek misschien iets voor jou is.

Uiteindelijk draagt een mooi & goed bijgehouden balkon niet alleen bij aan je geluksgevoel, het kan ook bijdragen aan de verkoopwaarde van je appartement. Een goed balkon maakt een goede indruk op je gasten en op potentiële kopers (als je niet huurt natuurlijk). Maar een goed bijgehouden balkon is toch vooral voor jezelf. Geniet ervan!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.