..........
shadow_fix

Drie tips om je balkon in te richten

Niet elk appartement heeft er een, maar voor de appartementen die er een hebben is het balkon een van de belangrijkste plaatsen in het huis.

Waarom, vraag je? Omdat het balkon vaak sfeerbepalend is. Je kan er ontspannen en in de zomer kan je er ook van genieten met een koud drankje. Echter om optimaal van je balkon te genieten moet hij wel goed en efficiënt zijn ingericht. Hoe kan je dus maximaal gebruik maken van je balkon?

Wij geven je een aantal tips:

1. Fleur je balkon op met planten

Je hoeft niet een tuin te hebben om wat bloemen buiten te zetten. Je balkon inrichten met bloemen en planten kan ook echt prima. Je kunt bijvoorbeeld bloemen aan de reling van het balkon hangen. Hoe dat gaat kun je hier vinden.
Als dat niet je stijl is, kun je ook nog een stellage maken met allemaal verschillende soorten planten en bloemen, dit maakt je balkon ook nog heel kleurrijk. Op deze manier maak je ook optimaal gebruik van de wanden van je balkon.
Nog niet tevreden? Dan kun je nog klimplanten ophangen aan het plafond met een haakje, wel aan de zijkant anders zie je het mooie uitzicht van je balkon niet meer.

2.  Richt je balkon ruimtelijk in

Probeer je balkon in te richten met wat uitgebreidere meubels. Niet zomaar een plastic stoel maar een mooie rieten stoel bijvoorbeeld. Een bank is natuurlijk ook mogelijk, alleen is deze niet zo praktisch als die nat wordt. Zet je meubels ook wat meer aan de zijkant en achterkant van je balkon, dit creëert extra ruimte waardoor je balkon groter lijkt. Als je dan nog ruimte over hebt kun je misschien ook nog een klein salontafeltje neerzetten. Op deze manier maak je van je balkon een soort mini-woonkamer. Om een overzicht te vinden van tuinmeubelen kan je kijken bij ShopAlike, aangezien je hier je meubelen van verschillende aanbieders kan vinden.

3. Experimenteer met meubels

Heb je een kleiner balkon en niet echt ruimte voor een ruime rieten stoel of misschien een bankje? Geen probleem, er zijn genoeg andere manieren hoe je toch effectief een comfortabel balkon maakt.
Je kan een leeg kratje gebruiken als opbergplaats en als een extra stoel als het nodig is. Je kan hierbij een kussentje in het krat leggen zodat het ook nog eens goed zit als je hem verticaal zet.
Een andere manier is opklapbare stoel en nee, niet eentje van plastic maar een meer sfeervolle houten variant. Deze stoelen kun je weer inklappen als je er klaar mee bent en zijn vaak ook goed bestand tegen het Nederlandse weer.
Gebruik een schaduwdoek voor in de zomer en de winter. In de zomer kan het gebruikt worden om een comfortabele schaduw te creëren terwijl in de winter het ook kan worden gebruikt als bescherming tegen de regen, mits hij natuurlijk goed wordt opgehangen. Kijk ook naar het volgende artikel als je denkt dat een schaduwdoek misschien iets voor jou is.

Uiteindelijk draagt een mooi & goed bijgehouden balkon niet alleen bij aan je geluksgevoel, het kan ook bijdragen aan de verkoopwaarde van je appartement. Een goed balkon maakt een goede indruk op je gasten en op potentiële kopers (als je niet huurt natuurlijk). Maar een goed bijgehouden balkon is toch vooral voor jezelf. Geniet ervan!

 • Kunstgras op je balkon

  balkon

  Veel mensen willen graag eens iets anders als balkonvloer, iets waarmee ze onderscheidend zijn en wat toch praktisch is.

 • Vogelvriendelijk balkon

  balkon

  Nederland raakt steeds dichter bebouwd. En dus verdwijnen de natuurlijke voedselbronnen voor vogels. Tijd om ze een handje te helpen. Twee deskundigen leggen uit hoe je van je balkon een sterrenrestaurant voor vogels maakt.

 • Prefab glazen balkons Metaglas

  balkon

  De prefab glazen balkons, een innovatie van Metaglas, kunnen eenvoudig aan een gevel gehangen worden.

 • Een schaduwdoek op een balkon vergroot het plezier

  balkon

  Woon je in een appartement of ben je van plan er een te huren of kopen? Dan weet je dat je zo goed als zeker geen tuin zult hebben, maar een balkon. Hoe kun je dit balkon zo gebruiken dat je toch volop van de zomer, van mooi weer, kunt genieten?

 • Metaglas glazen prefab balkons

  balkon

  Transformatie kantoorcomplex Geinzicht door glazen prefab balkons van Metaglas.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam