Het organiseren van een succesvolle barbecue!

Het organiseren van een succesvolle barbecue vereist enkele punten. Zo is het kiezen van de juiste barbecue heel belangrijk, kies jij voor kolen, gas, of een elektrische barbecue.

Gepubliceerd: 09 mei 2018

Ook is het belangrijk om een fijne sfeer te creëren en dat er genoeg in huis is om jouw gasten tevreden te houden.

Hoe kan jij een succesvolle barbecue organiseren voor vrienden en familie?

Nu de warme zomerdagen wederom in zicht zijn, begint de zin om een barbecue te organiseren te groeien. Dit is ook niet zo gek, aangezien een activiteit als deze ontzettend gezellig is. Vaak komen hier vrienden en/of familie bij elkaar om in het zonnetje te genieten van lekker eten. Het is dan ook heerlijk om buiten een tafel te dekken mits hier genoeg ruimte voor is. Zo kan men gezellig met elkaar converseren onder het genot van koud drankje, en een perfect bereid stukje vlees of vis. Nu is het organiseren van een perfecte barbecue makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn enkele belangrijke factoren die meespelen om een topavond te hebben. In dit artikel worden enkele tips & tricks gegeven die een bijdragen zullen geven aan de organisatie van een activiteit als deze.

Belangrijk om op te letten bij het organiseren van een barbecue

Elke gemeente kent zijn eigen regels voor een vereniging van eigenaren (VvE). Zo komt het dat verschillende gemeentes anders denken over het houden van een barbecue bij een VvE. Echter kan een VvE niet een rook- of barbecue verbod hanteren, maar dit neemt niet weg dat men goed moet letten op de gevolgen van deze handelingen. Het kan namelijk zo zijn dat buren last krijgen van de rook of etensluchten wanneer men dicht op elkaar woont, en dit is wél strafbaar. Het hinderen van de andere eigenaren door stand, rook, gassen, rumoer, licht of trillingen is namelijk verboden. Het tevreden houden van jouw buren binnen een VvE is juist uitermate belangrijk. Een goede relatie met de buren vergroot het leef plezier van elke bewoner, helemaal wanneer men dicht op elkaar woont Dus daarom is het geadviseerd om bij de buren aan te kloppen wanneer je een barbecue of feestje op de planning hebt staan. Vaak gaan zij er dan veel coulanter mee om, wat uiteindelijk ruzies of onenigheden voorkomt. Wellicht is het handig om nabij wonende buren uit te nodigen voor de barbecue zodat zij kunnen meegenieten.

Het kiezen van de juiste barbecue

Natuurlijk is het belangrijkste onderdeel van deze activiteit de barbecue zelf. Nu is er behoorlijk wat keuze uit diverse soorten barbecues, waarvan elk geschikt is voor een specifiek doeleinde. Het is belangrijk om te weten of jij veel gasten verwacht of juist een kleine groep. Vaak is een kolenbarbecue alleen geschikt voor kleinere groepen, doordat de kolen uitgebrand raken na enige tijd. Bij een gas- of elektrische barbecue kan er een constante warmtetoevoer gerealiseerd worden voor een langdurige tijd. Dit is natuurlijk perfect voor grote groepen mensen die meerdere rondes willen.

Hoe creëer jij een gezellige sfeer?

Het aanschaffen van een barbecue is slechts één factor om een succesvolle dag te krijgen. Nu is het ook heel belangrijk om een prettige sfeer te creëren. Dit kan gedaan worden door een tuin gezellig aan te kleden. Bij aankleding kan gedacht worden aan sfeer verhogende verlichting in de vorm kaarsen of fakkels. Ook gebruiken veel mensen een reeks van kleine lampjes en wikkelen deze om een schutting of boom heen. Door het gebruik van verlichting kan de barbecue tot in de late uurtjes doorgaan. Ook is het zeer gezellig om een vuurkorf neer te zetten, mits hier de ruimte voor is. Rondom het vuur vertelt men vaak grappige of spannende verhalen. Vaak kiest men er ook voor om op een gezellige wijze de tafel te dekken met mooi servies en een bos bloemen. Het belangrijkste is dat de gasten zien dat jij er tijd ingestoken hebt, hoe dit wordt gedaan is natuurlijk een eigen keuze. Het gevolg van een leuke en sfeervolle aankleding is, dat jouw gasten razend enthousiast raken over de door jou georganiseerde barbecue.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.