Het balkon van uw appartement gezellig aankleden: 4 tips

Een balkon aan uw appartement is natuurlijk ontzettend luxe; en de ideale plek om heerlijk te genieten van het ondergaande zonnetje, een goed glas wijn of een gezellige barbecue.

Gepubliceerd: 14 maart 2019

Maar om veel tijd in de frisse lucht door te brengen, moet dat balkon er natuurlijk wel aangenaam en sfeervol uitzien. Hoe fijner de omgeving, hoe eerder u even lekker buiten zult gaan zitten. Met deze handige tips helpen wij u het balkon van uw appartement gezellig aan te kleden.

1. Zitten en loungen

Om te beginnen moet u natuurlijk een comfortabele plek hebben om te kunnen zitten of zelfs even lekker achterover te kunnen leunen. En wicker tuinstoelen zitten natuurlijk veel fijner dan zo’n standaard setje plastic stoelen. Hoe fijner u op uw balkon kunt zitten, hoe aangenamer het buitenzijn wordt. Wicker tuinstoelen zien er ook nog eens erg stijlvol uit. Ideaal voor uuw balkon!

Heeft u voldoende ruimte en budget? Dan kunt u zelfs een fijne zithoek creëren of een heerlijke loungebank aanschaffen om lekker in het zonnetje te kunnen liggen. Vergeet natuurlijk ook de bijzettafeltjes niet!

2. Groen brengt rust

Waarom is een tuin zo fijn? Omdat er zo ontzettend veel groen om u heen is. De natuur helpt ons ontspannen, en brengt alle sfeer die we nodig hebben. Ben dus ook niet bang om veel planten op je balkon te plaatsen. Installeer een paar leuke hangplanten aan het plafond van uw balkon, plaats een paar plantenbakken met mooie wilde varens of bedek uw hele balkon met kunstgras. Hoe meer natuurlijk groen u op uw balkon hebt, hoe fijner de sfeer.

3. Vergeet de accessoires niet

Hoewel we in huis maar al te graag gebruikmaken van leuke accessoires om gezelligheid te creëren, wordt dit buiten vaak vergeten. Maar deze accessoires helpt u juist om uw balkon warm, sfeervol en gezellig te maken. U kunt de accessoires aansluiten op de interieurstijl in uw appartement, maar ook een uniek thema kiezen. Werk bijvoorbeeld met natuurlijke materialen voor een landelijke uitstraling, of kies juist voor kunst en abstracte beelden voor een modern balkon.

4. Maak het letterlijk warm

De Nederlandse zomer is natuurlijk vrij snel voorbij, maar dit betekent niet dat we de balkondeuren maar moeten sluiten. Maak uw balkon niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk lekker warm. Plaats warme kussens op uw tuinset, leg een aantal fleecedekens neer of plaats een mooie warmtelamp (of zelfs een kleine vuurschaal) op je balkon. Zo kunt u ook wanneer het buiten wat minder warm is lekker in de frisse lucht zitten.

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.