Ultiem genieten op je balkon

Als eigenaar van een appartement hoef je je meestal geen zorgen te maken om een tuin. Als je ’s zomers lekker buiten wilt zitten, kan dat meestal wel op je balkon.

Gepubliceerd: 07 maart 2017

Maar dan moet je balkon daar natuurlijk wel voor geschikt zijn. Als jouw balkon meer lijkt op een vuilstortplaats, of als je balkon enorm verouderd is, is het niet erg aantrekkelijk om daar te gaan zitten. Met deze 5 tips kun je weer ultiem genieten op je balkon!

1. Check de vloer

De vloer van het balkon moet op zijn minst schoon zijn. In verouderde panden is de bodem van het balkon meestal van ruw beton - niet erg aantrekkelijk dus! Je kunt het balkon flink opknappen door er bijvoorbeeld houten vlondertegels te leggen. Een andere optie is het afdekken van de vloer met een speciale gladde toplaag die het balkon een stuk mooier maakt dan het ruwe beton. Kunstgras is ook een mooie en goedkope optie.

2. Meubels

Natuurlijk heb je, om ultiem te kunnen genieten op je balkon, ook meubels nodig. Op de meeste balkons is geen ruimte voor een heel loungeset, maar een tuinbank kan natuurlijk wel. Als je in je eentje of met zijn tweeën woont zijn tuinstoelen een goed idee. Ze nemen lekker weinig plaats in en zijn tegelijkertijd heerlijk comfortabel.

3. De zijwanden

Je balkon grenst meestal aan één of twee kanten aan andere balkons. De tussenwand moet er een beetje gezellig uitzien. Een betonnen wand is natuurlijk niet zo leuk om tegenaan te kijken. Je kunt de wand al flink opknappen door hem te schilderen of door er een buitenschilderij op te hangen. Zorg wel altijd voor een goede afscheiding, ook als je geen ruzie hebt met de buren. Zo heb je wat privacy als je lekker wilt relaxen.

4. Voor- en achterkant

Je balkon heeft een voorkant, meestal een balustrade. Die moet er netjes uitzien, dus als de verf eraf begint te bladderen is het tijd voor een schilderbeurt. De achterkant van het balkon is de wand die aan jouw appartement grenst. Is dat netjes, zijn de ramen schoon en zien de kozijnen er nog goed uit? Zo niet, dan is er werk aan de winkel!

5. Balkon decoraties

Een balkon knapt ontzettend op van wat decoraties. Bijvoorbeeld wat gezellige plantjes in speciale balkonbakken kunnen de boel al lekker opvrolijken. Zorg ervoor dat er niet teveel spullen op je balkon staan, zodat het netjes en overzichtelijk blijft. Maar maak het wel gezellig en vrolijk met wat leuke decoraties.

Je kunt je balkon zo gezellig maken als je maar wilt, met de ruimte die je hebt. Op een ruim balkon kun je bijvoorbeeld ook prima barbecueën in de zomer. In principe hoeft het helemaal niet vervelend te zijn om een balkon te hebben in plaats van een tuin: het is veel gemakkelijker in onderhoud en minstens net zo gezellig. Met deze handige tips voor het opknappen van je balkon kun jij er in no time heerlijk van gaan genieten. Laat de zomer maar komen!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.