Het verschil tussen een houten en kunststof dakkapel

Er zijn zo veel verschillende dakkapellen op de markt dat het soms moeilijk kiezen is.

Gepubliceerd: 17 mei 2017

We vertellen u graag meer over de verschillen waar u op kunt letten bij aankoop van een dakkapel.

Houten dakkapel

Veel mensen vinden een houten dakkapel er natuurlijker uitzien en beter passen bij bepaalde soorten huizen, zoals een jaren 30-huis. Een houten dakkapel is gemakkelijk te repareren en u kunt er met een gerust hart gaten in boren voor bijvoorbeeld rolgordijnen, zonder dat u bang hoeft te zijn dat de kozijnen hierdoor gaan roesten. Een houten dakkapel is wel minder goed bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Ook heeft hij meer onderhoud nodig. Eens in de zoveel tijd zal de dakkapel opnieuw geschilderd moeten worden.

Kunststof dakkapel

We zien steeds vaker kunststof dakkapellen in het straatbeeld verschijnen. Dat is met een goede reden. Kunststof is namelijk erg onderhoudsvriendelijk. Een keer per jaar schoonmaken met een sopje is voldoende om er jarenlang plezier van te hebben, gemiddeld zo’n 50 jaar. U hoeft een kunststof dakkapel bovendien nooit opnieuw te schilderen. Daarnaast is een kunststof dakkapel beter geïsoleerd dan een houten dakkapel, waardoor u ook op uw energiekosten bespaart. Ook is kunststof tegenwoordig in zo veel kleuren en motieven te verkrijgen dat u gegarandeerd slaagt, er is zelfs kunststof met houtlook verkrijgbaar.

Een polyester dakkapel is een variant op de kunststof dakkapel. Omdat een polyester dakkapel uit een stuk gegoten is, zonder naden, isoleert hij nog beter.

Wanneer u moet kiezen tussen een kunststof of houten dakkapel, is het dus vooral belangrijk te kijken naar wat u belangrijker vindt, een authentieke uitstraling of lagere onderhouds- en energiekosten. En naar uw budget natuurlijk. Zou u graag wat meer geld uitgeven aan een goede dakkapel maar laat uw portemonnee dat niet toe? Informeer dan eens naar de mogelijkheden van een lening om uw dakkapel te financieren. Bij een kredietverstrekker als Findio krijgt u vrijblijvend meer informatie over de manieren waarop u uw woonwensen kunt realiseren.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.