Biobased composiet plank

Envirodeck biobased composiet planken kunnen veel voordelen bieden voor iedere galerij, balkon, vlonder of terras. De planken zijn bijzonder kleurvast.

Geplaatst door: Fiberplast Group

Composiet planken Envirodeck

Composiet planken voor galerijen, terrassen, vlonders en balkons

Steeds meer mensen zien de waarde in van composiet planken t.a.v. traditioneel hout. Composiet is in aanschaf meestal dan wel duurder maar verdient zich meestal snel terug door de lage onderhoudskosten en de lange levensduur. Holle composiet terrasplanken van Envirodeck zijn bijvoorbeeld zeer kleurecht (verkleuring van minder dan 5% over 10 jaar) en bestendig tegen schimmels, micro organismen en algen. Dit geldt natuurlijk ook voor de balkonplanken, vlonderplanken en brugdekplanken. Het loofhout zit hierbij ingekapseld in het kunststof en kan daardoor niet of nauwelijks worden aangetast.

Envirodeck is een biobased composiet dat voor 52% bestaat uit loofhoutstof en 45% HDPE (post producten dus hoge kwaliteit) & 3% proces additieven om de levensduur, kleurechtheid en brandklasse te vergroten. Dit is tevens de reden dat de massieve balkon- & galerijplanken op hoogte en in vluchtwegen mogen worden toegepast. Deze beschikken namelijk over brandklasse Cfl (moeilijk ontvlambaar, geen druppelvorming) en rookklasse s1 (geringe rookvorming, geen formaldehydevorming). Het is niet alleen een slimme investering dus maar ook nog eens een erg veilige!

De voordelen op een rijtje:

 • Brandveilig (massieve planken cfl1, s1 & geen druppel- of formaldehyde vorming)
 • Onderhoudsarm (Af en toe met een sopje of hoge drukspuit)
 • Levensloopbestendig (theoretische levensduur van minimaal 25 jaar)
 • Kleurvast (EAB<5%, verkleuring van minder dan 5% over een periode van 10 jaar)
 • Duurzaam & slijtvast (duurzaamheidsklasse 1)
 • Ciruclair (afkomstig van gerecyclede materialen en na gebruik nog eens 100% recyclebaar)
 • Houtlook (Enkelzijdige houtnerf afwerking, 4 kleuren; antraciet, naturel, koffie & cedar)
 • Biobased (52% loofhoutstof, 45% recycled kunststof)
 • Licht van gewicht (de holle planken)
 • Bestendigd (weersinvloeden, insecten & UV licht)
 • Antislip (standaard r10, optioneel tot R13 met extra laag)
 • Variabel (leverbaar in gesloten, verhoogd & extra anti-slip uitvoering)

 

Over Envirodeck

Fiberplast biobased ontwikkeld, produceert en levert Envirodeck composiet planken al meer dan 10 jaar in Nederland & België. Over de jaren hebben wij materiaal mogen leveren aan diverse vooruitstrevende en groene projecten. Een deel hiervan hebben wij ter referentie op onze website geplaatst. Deze kunt u daar, met de bijbehorende voorschriften, certificaten en documentatie vinden. Wij bieden onze klanten een grote selectie van opties aan en zijn erg sterk ten aanzien van maatwerk. Dit natuurlijk tegen een geringe meerprijs. Zo hebben wij bijvoorbeeld recentelijk composiet geluidsschermen ontwikkeld die een akoestische demping hebben van maar liefst 32dB! Vraag ons gerust naar de mogelijkheden die onze composiet terrasplanken, galerijplanken, balkonplanken en vlonderplanken kunnen bieden voor uw duurzame project!

Toepassingen:

 • Galerijen
 • Vlonders
 • Terrassen
 • Balkons
 • Fiets- & loopbruggen

 

Certificering: CE-markering, REACH, KOMO & Bouwbesluit

Envirodeck wordt frequent getest door Effectis, stichting houtresearch en diverse andere onafhankelijke instanties. Dit doen wij om de kwaliteit van ons composiet te garanderen tegenover onze klanten. Wij willen natuurlijk ook dat u zo lang mogelijk kunt blijven genieten van uw nieuwe plankenvloer. Indien gewenst kunnen wij dan ook diverse rapporten overhandigen en gewenst kunnen wij een 10 jaar verzekerde garantie afgeven. Ons composiet voldoet dan ook ruim aan de opgestelde normen ten aanzien van REACH, KOMO & het Bouwbesluit. Bijna geen enkele andere composiet op de Nederlandse & Belgische markt kan dit ons nadoen. Vraag ons gerust vrijblijvend om meer informatie, een proefpakket of referentieprojecten.

Bedrijvengids Geplaatst door
Fiberplast Group

Fiberplast Group

De Kletten 10, 9206 BA  DRACHTEN

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.