Nieuwe producten en ontwikkelingen

Een overzicht van de nieuwste producten en ontwikkelingen die voor VvE's relevant en interessant zijn. Omdat Appartement & Eigenaar weet wat er speelt.

Gepubliceerd: 27 april 2016

Levend behang

Het MOOOZ Indoor Green Wall systeem is een zeer compact systeem waar allerlei soorten planten, zoals luchtzuiverende of subtropische, maar ook kruiden en groenten groeien en bloeien. De groene wand is volledig zelfvoorzienend. Een watertank op de grond kan eenvoudig met een gieter worden gevuld, of direct worden aangesloten op een waterleiding en een irrigatiesysteem zorgt ervoor dat elke plant voldoende water krijgt.
www.moooz.nl

Luchtzuiverende lantaarnpalen

Arnhem heeft de primeur: lantaarnpalen voorzien van fijnstofvangers die zorgen voor een schonere lucht. Dit systeem is een samenwerking tussen Ziut, specialist in openbare verlichting en StatiqAir, producent van fijnstofsystemen. Het resultaat van deze samenwerking is de Palmares Fijnstofvanger. Uit tests is gebleken dat deze slimme lantaarnpalen zorgen voor 30 procent reductie van fijnstof.
www.ziut.nl

Digitale deurspion

Snel even kunnen checken wie er op de stoep staat, geeft een veilig gevoel. Deze deurspion met een 3,5 inch LCD kleurenscherm is te plaatsen in bijna alle voordeuren. De lens heeft een ruime kijkhoek van 110 graden. Na 10 seconden gaat de deurspion automatisch uit. De deurspion werkt op batterijen.
www.thuisleefgids.nl of www.safethuis.nl

Brand, brand!

Brand, stroomuitval… Er zijn calamiteiten waarbij de lift niet kan of mag worden gebruikt. Belangrijk is dan iedereen zo snel mogelijk via het trappenhuis te evacueren, maar hoe moet dat met minder mobiele mensen? Speciaal voor die mensen is deze evacuatiestoel ontwikkeld. Je ‘roetsjt’ er zo de trap mee af. Veilig en efficiënt. Op de site van Escape Mobility laat een eenvoudig filmpje duidelijk de werking van de evacuatiestoel zien.
www.escape-mobility.nl

Winnaar Innovation Award 2015

Het Black Roof systeem is een innovatie van Exasun. En niet voor niets beloond met de Solar Solutions Innovation Award 2015. Het is een hoog rendement PV paneel zonder frame. Het paneel bestaat uit meerdere kleine zogenaamde Black Glass panelen van 60 bij 80 cm. Deze panelen worden met een innovatief maar eenvoudig schroefsysteem bevestigd aan het dak. Een bijkomend voordeel is dat het systeem het dak ook beschermd tegen regen en hagel. Dankzij goede ventilatie achter de panelen worden deze optimaal gekoeld voor een hoge performance ratio. Door de kleine afmetingen kan vrijwel het hele dak worden ingevuld. Dit waterdichte zonnedak biedt niet alleen een hoge stroomopbrengst, maar mag esthetisch ook gezien worden.
www.exasun.com

Vezelcement nieuw ecologisch bouwmateriaal

Vezelcement wordt wereldwijd al vele generaties gebruikt. Cembrit besloot bijna een eeuw geleden producten te ontwikkelen met vezelcement. Deze ecologische producten zijn toe te passen voor gevelbekleding, als dakbedekking en als bouwpanelen.
Vezelcement is sterk en duurzaam, waterafstotend en vorstbestending, in vele kleuren leverbaar en onderhoudsarm. Het productieproces vormt de basis voor de duurzaamheid en de kracht van de Cembrit vezelcement producten, waarbij de mix van grondstoffen een belangrijke rol speelt. Weersomstandigheden nauwelijks invloed op de producten, daarnaast zijn ze redelijk ongevoelig voor mosaangroei.
www.cembrit.nl

Gordijn voor de gevel

Vliesgevel, ook wel gordijngevel of textielgevel genoemd is een nieuwe trend, waarbij de ontwikkelingen in volle gang zijn. De vliesgevel is een niet-dragende ‘tweede huid’ van hoogwaardig gecoat kunststof en metaal gaasdoek en gaasweefsel of kabelweefsel. Deze weefsels kunnen onder andere worden toegepast bij gevelrenovaties. De vliesgevel verlengt de levensduur van de achterliggende gevel, werkt energiebesparend, voorkomt windstrijking en waterinfiltratie, maar ook een brandvertragende werking behoort tot de mogelijkheden.
www.polyned.nl

DucoBox WTW nu met subsidie

Duco is leverancier van op het gebied van natuurlijke ventilatie en zonweringssystemen. De DucoBox WTW combineert ventilatie met warmte terug winning uit de ventilatieretourlucht. De warme lucht die vrijkomt bij de ventilatie komt dankzij het warmte terugwinsysteem, via het centrale verwarmingssysteem, weer terug in het appartement. De warme ventilatieretourlucht draagt bij, bij het opwarmen van de centrale verwarming.
Dankzij de warmteterugwinning is de DucoBox WTW opgenomen in de apparatenlijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en kunt u aanspraak maken op één of meerdere subsidies, afhankelijk van het aantal aangekochte afvoerventilatoren.
www.duco.eu

Cradle to Cradle

Graphenstone ontvangt als eerste verffabrikant ter wereld een Cradle to Cradle gold certificering. Omdat ze verf, coating, mortel, kleef- en isolerende materialen produceren op een ecologische manier met de technologie van grafeen. Grafeen is een nanotechnologische samenstelling die buitengewone eigenschappen met zich meebrengt zoals hardheid, weerstanden flexibiliteit die zich vertalen in een grotere duurzaamheid, maar ook minder onderhoud voor het gebouw en een energiebesparing. Graphenstone is natuurlijk en bevat geen kankerverwekkende stoffen, alsook geen schadelijke stoffen.
www.graphenstone.nl

Eén compleet groendaksysteem

Nophadrain levert een compleet extensief groendaksysteem, van wortelwerende folie, tot vegetatie. Het hart van dit systeem is het speciale drainagesysteem op rol. Dit multifunctionele CE-gemarkeerde drainagesysteem met een hoge drukvastheid beschermt de vegetatie tegen de opstuwing van water en slaat tegelijkertijd water op in het ingebouwde waterreservoir voor droge periodes. Daarnaast beschermt het drainagesysteem het dakbedekkingssysteem tegen de opbouw van waterdruk en mechanische belastingen zowel tijdens als na de aanleg.
www.nophadrain.nl

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.