Verkoopstyling tips voor de slaapkamer

Er zijn genoeg handige trucs en manieren om een appartement sneller te verkopen of verhuren. 

Gepubliceerd: 20 november 2020

Verkoopstyling is er daar zeker eentje van. In dit artikel richten we alle aandacht op de aankleding van de slaapkamer. Vaak wordt er veel moeite gestoken in de look van de woonkamer, maar blijft de slaapkamer een beetje achterwege. Zonde! Het is namelijk een hele belangrijke ruimte. Als deze kamer niet aantrekkelijk genoeg is, kan de koop zelfs afgeslagen worden. Neem dus de kleine moeite om dit artikel met stylingtips aandachtig door te lezen.

Zorg voor een neutrale basis

Begin met de basis van de slaapkamer. Hebben de wanden een opvallende kleur of hangt er een druk behang? Dan is het vaak beter om dit te vervangen voor een neutraal alternatief. Kies voor rustige kleuren en maak zo min mogelijk gebruik van prints. Dit geldt ook voor de vloer, gordijnen, meubelstukken en woonaccessoires. Met een neutrale basis is het voor potentiële kopers makkelijker om alle mogelijkheden te zien.

Gebruik het bed als middelpunt

Het bed is het belangrijkste element van de slaapkamer. Zet het daarom in als middelpunt. Kies voor de mooiste opstelling en laat zien welk formaat bed er in de ruimte past. Hoe luxer het bed eruitziet, hoe stijlvoller de hele kamer zal ogen. Een tweepersoons boxspring op maat is bijvoorbeeld perfect. Zo’n bed geeft een simpele slaapkamer een hotelgevoel in een handomdraai. Als er een boxspring aanwezig is, laat deze dan zeker staan voor de bezichtiging en/of woningfotografie. Heb je nog niet eerder gehoord van een boxspring op maat, maar ben je wel geïnteresseerd? Kijk dan eens op de website van Silvano Boxsprings en Matrassen. Hier kun je door middel van de boxspring configuratie tool zelf het ideale bed samenstellen.

Ruim de slaapkamer netjes op

Rommel is een grote afknapper als het om verkoopstyling gaat. Of er nou nog volop geleefd wordt in het appartement of de bewoners op het punt staan om te verhuizen – zorg ervoor dat alles netjes opgeruimd is. Rondslingerende spullen leiden af van de woning en laten een ruimte bovendien kleiner lijken. Dat is waarschijnlijk niet de bedoeling! Houd de slaapkamer overzichtelijk en vergeet niet om het bed netjes op te maken.

Laat het wel sfeervol ogen

Hoewel een neutrale styling top is, moet het appartement ook niet te kil ogen. Breng gerust sfeer terug met subtiele accessoires. Denk aan een plant op het nachtkastje, beddengoed met een mooie kleur, een stijlvol kussen op de stoel of een neutraal kunstwerk aan de muur.

Lees meer verkoopstyling tips in het artikel: Verkoop versnellen? Verkoopstyling!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.