Starten met het inrichten van uw appartement

YES! Uw appartement is officieel van u. Dat betekent dat u zich vanaf nu lekker kunt bezighouden met de inrichting. Erg leuk, zelfs als u niet zoveel ruimte heeft.

Gepubliceerd: 15 december 2021

Het inrichten van woningen blijft namelijk een fijne bezigheid en ruimte kunt u gewoon creëren!

Licht is essentieel

Wanneer u beschikt over een bescheiden appartement, is het van belang dat u uw woning ruimtelijker maakt. Een simpel trucje voor het vergroten van de ruimte, is het gebruik van lichte verftinten. Kies bijvoorbeeld voor witte verf op de muren in plaats van een grijsachtige kleur. Ook door voldoende zonlicht oogt uw appartement groter. Al heeft u daar niet altijd even veel over te zeggen.

Ga voor groen

Het is helemaal hip en het staat in elke kamer mooi: planten. Naast dat planten en bloemen goed zijn voor uw mentale én fysieke gezondheid, geven ze een extra look aan uw appartement. Groen maakt namelijk alles mooier. Kies bijvoorbeeld voor hangplanten, varens of tropische planten. Zelfs als u geen groene vingers heeft, kunt u kiezen voor meer groen in uw kamer. Zo hebben vetplanten gemiddeld één keer per maand water nodig en zijn ook droogboeketten tegenwoordig helemaal het einde.

Werk in de hoogte

Helaas kunt u de vloer niet groter maken dan dat deze al is. Het is daarom aan te raden om vooral in de hoogte te werken. Kies voor hoge kasten die veel opbergruimte hebben en plaats muurplanken. U gaat zo beter om met de ruimte die u heeft en het is ook nog eens mooi. Ook kledinghaakjes zijn aan te raden bij gebrek aan ruimte. Door het hoog inrichten zult u namelijk minder troep maken en is het daarnaast erg fraai.

Kies voor aparte vormen

Omdat de meeste appartement vierkant zijn, kunnen ze soms ietwat saai aanvoelen. Het is bij het aanschaffen van meubels daarom belangrijk dat u niet lukraak maar wat kiest. Door het plaatsen van ronde tafels of relaxstoelen, maakt u de ruimte bijvoorbeeld al een stuk boeiender. Ook doorschijnmeubels zijn een goede optie om creatiever om te gaan met saaie ruimtes. Denk vooral out of the box, maar blijf wel consistent en maak gebruik van meerdere aparte vormen. Als een vierkante kamer maar één rond item bevat, is het niet meer mooi. Wanneer u kiest voor een ronde lamp aan het plafond, kunt u dat bijvoorbeeld mooi matchen met het kopen van aparte bankstellen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.