Dakterras van een appartement inrichten

Beschikt u over een appartement met een eigen dakterras? Haal dan het maximale uit deze buitenruimte met de tips uit dit artikel!

Gepubliceerd: 20 januari 2021

Of het nou groot of klein is, een dakterras met vrij uitzicht of juist middenin de stad – van ieder dakterras is iets moois te maken. U kunt zelf creatief aan de slag gaan, maar ook een tuinontwerp laten maken door professionals.

Dakterras of een daktuin?

Bepaal eerst de hoofdfunctie van het dakterras. Wilt u het gebruiken om te loungen, uitgebreid te dineren, tot rust te komen in de natuur of om eigen groente/fruit te verbouwen? Deze functie bepaalt de inrichting van het dakterras of de daktuin. Zet al uw wensen op een rij en kijk daarna goed naar de mogelijkheden.

Weersbestendige meubelen

Zorg er altijd voor dat de meubelen op het dakterras weersbestendig zijn. In veel gevallen is het niet mogelijk om een grote overkapping te plaatsen om de tuinmeubelen te beschermen. Kies daarnaast voor stoelen, tafels of banken van een materiaal dat niet gevoelig is voor uv-straling. Op een dakterras heeft de zon, zeker in combinatie met vocht en regen, erg veel invloed.
<

Tuinontwerp op maat

Droomt u van een dakterras met veel groen? Dan is het verstandig om een tuinontwerp op maat te laten maken. Professionele hoveniers weten precies welke bloemen en planten goed tot z’n recht komen in een daktuin. Tip: vraag vrijblijvend een offerte aan bij Gras en Groen Hoveniers en bespreek de mogelijkheden.

De hoogte in

Voor meer privacy kunt u slim gebruik maken van de hoogte. Bijvoorbeeld door een rieten schutting aan het hekwerk te bevestigen, door hoge (klim)planten te gebruiken of door een verticale moestuin te creëren. Het is tegelijkertijd een mooie manier om meer sfeer op het dakterras te brengen zonder al te veel bewegingsruimte te verliezen.

Schaduw op het dakterras

Is er in de zomer weinig schaduw op het dakterras? Schaf dan een sterk en weersbestendig schaduwdoek aan. Dit oogt erg modern en is een stuk handiger dan een traditionele parasol.

Sfeervolle verlichting

Een daktuin of dakterras is pas helemaal compleet als er genoeg buitenverlichting aanwezig is. Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, maar ook bepalend voor de sfeer. Varieer met verschillende soorten tuinlampen voor een speels effect. Bevestig de lampen aan het hekwerk, zet staande tuinlampen op zonne-energie in de bloembakken of drapeer een weersbestendig lichtsnoer tussen een paar stevige palen. Omdat het op een dakterras erg hard kan waaien, is het belangrijk om alle verlichting stevig te bevestigen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.