Aandachtspunten bij het inrichten van een groot appartement

Veel mensen denken dat een groot appartement gemakkelijk is om in te richten.

Gepubliceerd: 11 september 2019

Er is tenslotte plaats genoeg voor alle meubels en decoraties. Toch is het een stuk minder gemakkelijk dan het lijkt. Het is lastig om de ruimte echt gezellig en sfeervol te maken. Toch gaat het u vast wel lukken, zeker met deze aandachtspunten bij het inrichten van een groot appartement.

1. Gebruik een beamer

Misschien bent u geneigd om in een grote ruimte ook een grotere TV neer te zetten. Dat kan echter een nadeel hebben: de TV valt meteen enorm op, terwijl dat meestal niet de bedoeling is. Wilt u toch profiteren van de extra ruimte in het appartement? Gebruik dan een beamer. Wilt u TV kijken in meerdere ruimtes, of houdt u ook weleens presentaties of lezingen? Dan is een mobiele beamer ideaal. Mobiele beamers zijn in een handomdraai opgezet, leveren beeld van goede kwaliteit en zijn eenvoudig mee te nemen. Wilt u graag op een subtiele manier profiteren van een groter beeld, dan is een mini beamer ideaal. Deze beamer van extra klein formaat kan heel subtiel worden weggewerkt in het appartement, zodat hij nagenoeg onzichtbaar is.

2. Kies voor grotere meubels

In een grote ruimte kunnen kleine meubels wegvallen. Het ziet er ook sneller rommelig uit. Daarom is het verstandig om vooral grotere meubels aan te schaffen. Met bijvoorbeeld een grote hoekbank ziet uw zithoek er een stuk netter uit dan wanneer er losse stoelen staan. Dat geldt ook voor andere meubels. Zelfs als u maar met zijn tweeën in het appartement woont, is het mooier om een wat grotere tafel neer te zetten. Dat staat mooier in de ruimte, ook al gebruikt u hem niet helemaal.

3. Ga voor wat kleur

Een groot appartement kan wel wat kleur gebruiken. In een kleine ruimte is het verstandig om voor lichte tinten en veel wit te gaan. In een groot appartement is het juist leuk om te spelen met kleur. Kies er bijvoorbeeld voor om een wand in een aardetint te schilderen. Of verwerk een bepaalde opvallende kleur door het hele interieur heen. Door kleur te gebruiken wordt de grote ruimte een stuk warmer en gezelliger.

Een groot appartement vraagt om een andere inrichting dan een kleinere woonruimte. Het is dus goed om daar rekening mee te houden bij de aanschaf van uw meubels. Weet u echt niet hoe u de ruimte nou mooi en gezellig kunt inrichten? Dan is het verstandig om een binnenhuisarchitect of een interieurstyliste om advies te vragen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.