Goedkope tips voor een luxe slaapkamer

Welke ideeën gaat u toepassen in de slaapkamer van jouw appartement? In dit artikel staan 6 simpele tips op een rij.

Gepubliceerd: 15 maart 2022

Droomt u van een luxe slaapkamer, maar heeft u slechts een klein budget om het in te richten? Geen zorgen – er zijn genoeg goedkope manieren om een chique look te creëren. Van het decoreren met planten tot het aanschaffen van een goedkoop waterbed.

Tip 1. Houd het rustig en netjes

Less is more! De slaapkamer oogt meteen een stuk luxer als alles netjes is opgeruimd. Zorg dat er voldoende opbergruimte is, maak het bed altijd keurig op en doe het rustig aan met de accessoires. U bespaart direct een hoop geld op nieuwe decoratie.

Tip 2. Koop een goedkoop maar comfortabel bed

Ga op zoek naar een budgetvriendelijk en mooi bed, maar let er wel op dat het comfortabel is. Een goede nachtrust is namelijk ook veel waard. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar een goedkoop waterbed. Waterbedden zijn super comfortabel. Het gewicht wordt gelijkmatig verdeeld waardoor er geen drukpunten ontstaan. Bovendien kunt u de ondersteuning van het watermatras naar wens aanpassen. En dat allemaal voor een zacht prijsje.

Tip 3. Maak zelf een hoofdbord

Een bed met hoofdbord ziet er een stuk luxer uit, maar is ook duurder in aanschaf. Overweeg daarom om het hoofdbord zelf te maken. Dit kan al heel eenvoudig met een grote houten plank. Schilder het eventueel nog in een mooie kleur of bekleed het met een stof zodat het goed aansluit op de rest van het interieur.

Tip 4. Hang de gordijnen tegen het plafond

Wist u dat plafondhoge gordijnen de slaapkamer nog chiquer laten ogen? Monteer de gordijnroede of rails dus zo hoog mogelijk op de muur en zorg ervoor dat de gordijnen de vloer raken. Vindt u verduisterende gordijnen van een dikke stof iets te prijzig? Kies dan voor goedkope rolgordijnen en combineer dit met budgetvriendelijke vitrage.

Tip 5. Vervang de handgrepen van de kasten

Geef jouw huidige meubels een make-over door de handgrepen te vervangen. Een gouden handvat ziet er bijvoorbeeld een stuk luxer uit dan een houten knop. Dit do it yourself project is heel snel, eenvoudig en goedkoop.

Tip 6. Gebruik planten ter decoratie

Wanneer u toch wat meer decoratie wil toevoegen aan de slaapkamer, kunt u het beste kiezen voor kamerplanten. Er zijn hele goedkope planten verkrijgbaar die toch erg lang meegaan. Extra tip: duik de kringloopwinkel in om een mooie bloempot te scoren voor een kleine prijs.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.