3 tips voor een inbraakvrij appartement

Voel jij je ook onrustig als je het nieuws hoort van een inbraak bij jou in de buurt?

Gepubliceerd: 08 maart 2018

Dat is heel logisch, het lijkt immers alsof het steeds dichterbij komt. Maak je geen zorgen, met deze tips maak je je appartement veiliger en daarmee niet interessant voor inbrekers.

Tip 1: Doe het samen met je buren

De politie adviseert mensen om afspraken te maken met de buren. Misschien is er al camerabeveiliging aanwezig in het appartementencomplex, maar het is altijd handig om je buren in te lichten als je op vakantie gaat. Wanneer je op vakantie bent, voelt het toch veiliger als je weet dat je buren op je appartement letten. Vraag bijvoorbeeld of ze de planten water willen geven of de post willen opruimen. Het is een kleine moeite en het geeft je ook de kans om elkaar nog beter te leren kennen. Biedt het op jouw beurt ook aan om op te letten als je buren op vakantie gaan.

Tip 2: Beveilig je ramen

Om je appartement binnen te komen, proberen inbrekers vaak het raam te forceren. Door bijvoorbeeld het glas of kozijnen kapot te maken. Het is dus van belang dat je ramen goed beveiligd zijn. Dit doe je door goede kozijnen en rolluiken te hebben. Voornamelijk kunststof kozijnen zijn het veiligst. Deze zijn namelijk robuuster, beter afgesloten en moeilijker open te breken. Rolluiken zijn ook goed als beveiligingsmiddel, omdat het lastig is om ze omhoog te krijgen. Hierdoor denken de inbrekers wel twee keer na voordat ze het bij jouw appartement proberen. Voordat je ze aanschaft, is het handig om de rolluiken prijzen te bekijken. Er zijn namelijk verschillende soorten en zo kies je de rolluiken die het best bij je budget past.

Tip 3: Koop goede sloten

Een manier van inbreken is wanneer inbrekers met een bankpasje tussen het raam het slot indrukken en openen. Dat noemen we ‘flipperen’. Door je ramen en deuren goed te beveiligen voorkom je dat dit gebeurt.Goede sloten op ramen en deuren zijn essentieel als preventiemiddel tegen inbrekers. Inbrekers weten vaak hoe lang het duurt om een bepaald slot open te breken. Koop daarom sloten met een SKG keurmerk. Afhankelijk van het aantal sterren op het logo, weet je hoeveel weet je hoe goed het slot beveiligd is. Momenteel is het maximaal aantal sterren drie. Het is natuurlijk belangrijk om je sloten ook goed te gebruiken, 40% van alle inbraken gebeuren namelijk doordat de deuren of ramen niet op slot zijn. Let er daarom goed op dat je je deuren en ramen goed dicht doet als je weggaat, ook al is het maar voor een paar minuten.

 

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.