Bescherm je woning tegen inbrekers, gebruik kunststof platen

Als er iets is wat je als eigenaar van een appartement wil voorkomen, is dat er een inbreker in het appartement komt. Een inbreker kan niet alleen kostbare spullen meenemen, maar de woning ook flink beschadigen.

Gepubliceerd: 30 april 2016

Wie wil voorkomen ooit slachtoffer te worden van inbraak, moet helaas meer doen dan enkel het nemen van goede sloten. Inbrekers worden namelijk steeds slimmer en dit betekent dat goede sloten niet altijd meer voldoen om inbrekers buiten de deur te houden. 

Weer slimme inbrekers met sterke kunststof platen

Omdat inbrekers steeds slimmer worden, heb je meer nodig dan goede sloten en een alarm om ervoor te zorgen dat je geen slachtoffer kan worden van inbraak. Een effectief hulpmiddel om zelfs de slimste inbrekers te weren, is een kunststof plaat. Een kunststof plaat ziet er hetzelfde uit als glas, maar is vele malen sterker dan de glazen die je normaal in je kozijnen laat zetten. Dit betekent dat inbrekers geen kans krijgen om je woning binnen te komen, simpelweg omdat kunststof platen niet te breken zijn met een eenvoudige hamer, een flinke tik met de elleboog of zelfs een grote moker.

Inbraakwerende beglazing voor jouw appartementen

Sommige mensen nemen liever geen inbraakwerende beglazing voor hun appartement omdat zij denken dat deze beglazing er minder aantrekkelijk uit ziet dan standaard glas. Het is misschien lastig voor te stellen, maar kunststof platen zien er hetzelfde uit als het standaard glas die nu in de kozijnen van je appartement verwerkt zijn. Dit betekent dat je geen verschil ziet in de ramen van je appartement als je kunststof platen in de kozijnen laat leggen, maar dat je wel effectief investeert in inbraakpreventie. Heb je inbraakwerende beglazing in jouw appartement, dan weet je zeker dat er geen enkele indringer door het raam naar binnen kan komen.

Voorkom ellende met inbraakwerende beglazing

Zeker als je een appartement (of als VvE beheerder meerdere appartementen) in je bezit hebt die in gebieden liggen waar veel ingebroken wordt, is het verstandig om in inbraakwerende beglazing te investeren. Het is een eenmalige investering om het glas te laten vervangen met kunststof platen, maar deze investering kan je wel veel ellende schelen. Wordt er namelijk ingebroken en krijg je niet alles terug van de verzekering, dan ben je meer geld kwijt dan wanneer je in kunststof platen investeert. Een verstandige investering dus waar u (later) de vruchten van plukt.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.