HPL platen zorgen voor minder onderhoudskosten

HPL platen hebben niet alleen een mooie esthetische uitstraling maar reduceren ook de onderhoudskosten van uw appartement. 

Gepubliceerd: 27 maart 2021

Door de kleurechtheid en de duurzaamheid van de meeste uitvoeringen wordt schilderwerk en vervanging tot een minimum beperkt. Dat is ook de reden dat HPL plaat in de bouw voor veel verschillende toepassingen wordt ingezet. Vink Kunststoffen in Didam voert een breed en diep assortiment kunststoffen, waaronder vele HPL soorten. Zo behoren Trespa®, Resoplan, Vikulit, Vikures Plus en Kronoart® tot het Vink voorraad programma. Op vinkkunststoffen.nl kunt u de verschillende uitvoeringen en kleuren bekijken.

De unieke eigenschappen van HPL platen

HPL (High Pressure Laminate) platen zijn, vanwege de samenstelling en het productieproces, hard en stijf en meestal voorzien van een gekleurde en UV beschermende toplaag. HPL platen zijn goed te zagen, boren, frezen, verlijmen, schroeven en schilderen. Wel is het van belang om hierbij rekening te houden met de hardheid van de plaat. HPL vraagt bijvoorbeeld een ander zaagblad dan een zachtere kunststof. Daarnaast kan het bewerken iets meer tijd in beslag nemen. Door zijn specifieke eigenschappen worden HPL platen veel gebruikt voor dakkapellen, balkons en boeiboorden en als gevelkleding voor geventileerde gevels.

Trespa®

De meest bekende merknaam onder de HPL soorten is Trespa®. Bij de productie van Trespa® wordt het oppervlak van de plaat volgens een unieke EBC-technologie (Electron Beam Curing) aangebracht. Hierdoor is het oppervlak van een Trespa® plaat voor een deel geïntegreerd in de kern van de plaat. In tegenstelling tot overige HPL platen zijn Trespa® platen gebaseerd op houtvezels. Deze vezels worden samen met thermohardende harsen samengeperst. Het resultaat van dit productieproces is een plaat die zeer maatvast is. Daarbij heeft de plaat een dicht oppervlak waardoor vuil zich niet gemakkelijk vastzet en de plaat eenvoudig te reinigen is. Trespa® platen zijn leverbaar in een groot aantal kleuren, diktes, decors en maatvoeringen.

Kronoart®

Kronoart® Is een nieuwe telg in het Vink HPL assortiment. Het gaat hier om een hoogwaardige architectonische HPL gevelplaat die esthetische vrijheid combineert met de nieuwste technische prestaties. Kronoart® platen worden gelamineerd onder omstandigheden van zeer hoge druk en hoge temperatuur. Dit productieproces leidt tot een zeer stabiele en sterke kunststof. Het oppervlak van Kronoart® platen is gesloten en bevat een duurzame vernis. Hierdoor krijgen externe invloeden zoals schimmels, het weer, vocht en licht minder kans om de plaat aan te tasten. Kronoart® HPL platen worden veel toegepast als gevelbekleding, scheidingswanden, balustrades en geventileerde gevelsystemen. Het Vink assortiment Kronoart® bestaat uit een groot aantal kleuren en is te bekijken op vinkkunststoffen.nl.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.