Materialen in functie

Hout, steen, kunststof, metaal, glas, textiel; de grote variatie aan materialen brengt leven in de architectuur. Elk materiaal vertegenwoordigt een eigen energie.

Geplaatst door: Triflex BV

Stoer staaldak
Dit halfronde dakvlak met aluminium uiterlijk heeft een markante uitstraling. De originele stalen constructie met stalen dakbeplating was voorzien van een coating, maar door het uitzetten en krimpen van het materiaal zijn er naden en kieren tussen de aansluitende delen ontstaan. Door het scheuroverbruggende en waterdichte membraan van Triflex over de aansluitingen aan te brengen, zijn de lekkageproblemen verleden tijd.

Glazen dak onzichtbaar waterdicht
Het Sieraad is een centrum voor kennis, kunst en werken waarin bedrijfsruimtes, broedplaatsen en een evenementen/horecagelegenheid aanwezig zijn. Het glazen dak van het monumentale pand in stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam is prachtig, maar vertoonde op meerdere plekken lekkage. Met behulp van een vloeibare dakbedekking op alle voegen, is het gehele dak waterdicht gemaakt.

Beton beschermd
Ruim 15 jaar na de bouw was de afwerking van het parkeerdek van expositie- en congrescentrum MECC Maastricht aan renovatie toe. De coating die het betonnen dek moest beschermen, is hier en daar onthecht, met betonschade als gevolg. Na herstel van het beton is laag voor laag een scheuroverbruggende, slijtvaste afdichting aangebracht. Niet alleen het beton is daardoor beschermd, maar ook de onderliggende parkeerlagen en auto’s.

Nat, glad hout
Vrijwel iedereen weet: het is oppassen geblazen op natte, houten bruggen. Maar dat is relatief eenvoudig op te lossen met een antisliplaag. Zo ook bij deze brugdekdelen. Door instrooiing met een grove steenslag, is slippen vrijwel onmogelijk.

Gehecht aan Triflex
De vloeibare kunststoffen van Triflex hechten op bijna ieder materiaal als ondergrond. De systemen van Triflex bestaan uit bestanddelen die naadloos waterdicht zijn na uitharding. Ofwel door chemische vernetting of door luchtdroging. Dankzij uitgebreide materiaalkennis weten onze adviseurs wat nodig is bij welk materiaal. En is de situatie nieuw? Dan doen we een hechtproef.

Meer weten?
Neem dan contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl. Ook voor andere vragen of vrijblijvend advies kunt u contact met ons opnemen.

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.