..........
shadow_fix

Alles uit je alles-in-1-pakket halen

Inmiddels kunnen de meeste huishoudens er niet meer omheen: het voordelige alles-in-1-pakket.

De samenvoeging van internet, bellen en (digitale) televisie in één pakket. Volgens de cijfers van het ACM (Autoriteit Consument & Markt) is het aantal pakketaansluitingen inmiddels gestegen tot boven de zes miljoen in Nederland.

De populariteit van de alles-in-1-pakketten heeft daarom een doorwerking: verschillende aanbieders van internet en televisie hebben de diversiteit in de pakketten uitgebreid. Er wordt onder andere geconcurreerd op prijs, internetsnelheid en digitale televisie.

Tips en tricks om te besparen

Door de vele keuzes zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Of weet je niet precies hoe je óók op je bijna afgesloten alles-in-1-pakket nog kunt besparen? Neem dan de volgende tips en tricks goed in je op:

1. Wees alert op langlopende contracten. Zorg dat de kleine lettertjes niet zorgen voor verrassingen wanneer je de advertenties van aanbieders doorneemt. Kortingen hebben niet het eeuwige leven, dus kijk goed wanneer deze ingaan en aflopen. Laat je niet misleiden: maak een berekening van het totale abonnement over de looptijd en op welke kosten je werkelijk per maand kunt rekenen.

2. Houd je eigen administratie goed bij. Zelfs wanneer je al een goedkoop alles-in-pakket hebt afgesloten, sla je ergens de afloopdatum van de drie diensten (internet, bellen en tv) op. Neem ver voordat je contract afloopt al de tijd om je te oriënteren of er al goedkopere aanbieders zijn. Twijfel niet wanneer jij je keuze goed hebt uitgezocht en stap meteen over.

3. Telefoontjes plegen: kies de goedkoopste telefoon. Dit komt dan toch neer op je huistelefoon. Bel je regelmatig tot zeer regelmatig? Denk dan na over de aanschaf van vaste telefonie. Zo verdien je de kosten van betaald bellen snel weer terug.

4. Neem geen internetabonnement dat te traag is voor je persoonlijke situatie maar ook zeker geen abonnement wat te snel is. Zeker als je hier, omdat je veel van huis bent, relatief gezien niet genoeg gebruik van maakt. Maak geen onnodige kosten als het om je internet abonnement gaat.

5. Zoals eerder vermeld neemt de concurrentie toe en daarmee de diversiteit in het aanbod ook. Bespaar jezelf een hoop tijd (en geld!) door online vergelijkingen te maken via een vergelijker. Zo komen er misschien ook aanbieders naar voren waar je in eerste instantie niet aan dacht, omdat de bekende aanbieders vaak de overhand hebben. Kijk en vergelijk internet, lees braaf de kleine lettertjes en bespaar tientallen euro’s per maand.

 • Wifi en internet

  internet-telefonie

  Een trage internetverbinding, slechte wifi… Veel appartementseigenaren worden ermee geconfronteerd. Waar gaat het mis?

 • Een pakketje voor de buren

  entree

  Triiiiiiiiiing… de postbezorger. Met een pakketje voor de buren. Er zijn buren die dit prima vinden, anderen balen ervan. Gelukkig zijn er inmiddels verschillende alternatieven voor het bezorgen van je pakketje, zonder dat de buren daar wat van merken!

 • Pakketjes eenvoudig ontvangen en terugsturen met Bringme

  entree

  Bestel jij ook regelmatig wat bij een webshop? Vast wel, want het is zo handig (en vaak goedkoop). Enige nadeel is het wachten. Helemaal als je pakketje bij je buren of een winkel in de buurt is bezorgd. Maar dat is niet meer nodig!

 • Gemeenschappelijke Satelliet Ontvangst

  energie

  Bewoners willen vrij zijn om te kiezen. Ook als het gaat om de ontvangst van televisie- en radioprogramma's. Daarom is Gemeenschappelijke Satelliet Ontvangst (GSO) in opkomst.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam