Alles uit je alles-in-1-pakket halen

Inmiddels kunnen de meeste huishoudens er niet meer omheen: het voordelige alles-in-1-pakket.

Gepubliceerd: 05 mei 2016

De samenvoeging van internet, bellen en (digitale) televisie in één pakket. Volgens de cijfers van het ACM (Autoriteit Consument & Markt) is het aantal pakketaansluitingen inmiddels gestegen tot boven de zes miljoen in Nederland.

De populariteit van de alles-in-1-pakketten heeft daarom een doorwerking: verschillende aanbieders van internet en televisie hebben de diversiteit in de pakketten uitgebreid. Er wordt onder andere geconcurreerd op prijs, internetsnelheid en digitale televisie.

Tips en tricks om te besparen

Door de vele keuzes zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Of weet je niet precies hoe je óók op je bijna afgesloten alles-in-1-pakket nog kunt besparen? Neem dan de volgende tips en tricks goed in je op:

1. Wees alert op langlopende contracten. Zorg dat de kleine lettertjes niet zorgen voor verrassingen wanneer je de advertenties van aanbieders doorneemt. Kortingen hebben niet het eeuwige leven, dus kijk goed wanneer deze ingaan en aflopen. Laat je niet misleiden: maak een berekening van het totale abonnement over de looptijd en op welke kosten je werkelijk per maand kunt rekenen.

2. Houd je eigen administratie goed bij. Zelfs wanneer je al een goedkoop alles-in-pakket hebt afgesloten, sla je ergens de afloopdatum van de drie diensten (internet, bellen en tv) op. Neem ver voordat je contract afloopt al de tijd om je te oriënteren of er al goedkopere aanbieders zijn. Twijfel niet wanneer jij je keuze goed hebt uitgezocht en stap meteen over.

3. Telefoontjes plegen: kies de goedkoopste telefoon. Dit komt dan toch neer op je huistelefoon. Bel je regelmatig tot zeer regelmatig? Denk dan na over de aanschaf van vaste telefonie. Zo verdien je de kosten van betaald bellen snel weer terug.

4. Neem geen internetabonnement dat te traag is voor je persoonlijke situatie maar ook zeker geen abonnement wat te snel is. Zeker als je hier, omdat je veel van huis bent, relatief gezien niet genoeg gebruik van maakt. Maak geen onnodige kosten als het om je internet abonnement gaat.

5. Zoals eerder vermeld neemt de concurrentie toe en daarmee de diversiteit in het aanbod ook. Bespaar jezelf een hoop tijd (en geld!) door online vergelijkingen te maken via een vergelijker. Zo komen er misschien ook aanbieders naar voren waar je in eerste instantie niet aan dacht, omdat de bekende aanbieders vaak de overhand hebben. Kijk en vergelijk internet, lees braaf de kleine lettertjes en bespaar tientallen euro’s per maand.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.