Toename keramiek op isolatiesystemen

Er zit een stijgende lijn in de verwerking van keramische producten op isolatiesystemen.

Gepubliceerd: 07 mei 2015

Toename keramiek op isolatiesystemen

Er zit een stijgende lijn in de verwerking van keramische producten op isolatiesystemen. Dit stelt Bastiaan Benz, directeur van IKOB-BKB, dat dit soort systemen test en keurt. Deze stijging geldt in het bijzonder voor de renovatiemarkt.

Benz: “Bij de renovatie van gebouwen wordt er steeds meer gebruik gemaakt van dikke isolatiesystemen die worden afgewerkt met keramische steenstrips. Naast de steenstrips zijn ook keramische tegels in trek. Wij merken het afgelopen jaar dat er steeds meer van deze systemen worden aangeboden voor praktijktesten en keuringen, zowel nationaal als Europees.”

Variatie
De variatie in de systemen die worden getest is enorm. Zo zijn sommige systemen compleet fabrieksmatig vervaardigd als paneel met PUR-schuim. Dit schuim isoleert en zorgt voor een duurzame verbinding met de keramische steenstrips. Andere systemen zijn opgebouwd als een traditioneel pleistersysteem op een steenwol-op EPS-isolatieplaat waarop keramische steenstrips of tegels worden verlijmd. In samenwerking met onder andere MOSA en Bovatin heeft IKOB-BKB veel ervaring opgedaan met deze systemen.

Verouderingstest
Benz heeft vertrouwen in de toekomst: “We prijzen ons gelukkig dat veel fabrikanten het systeem eerst testen voordat ze het op de markt brengen. IKOB-BKB beschikt over de accreditaties voor het uitvoeren van genormeerde verouderingsproeven op gevelsystemen. Onze Europese testwand toont door middel van een intensieve verouderingstest met temperaturen van +70°C tot -20°C en veel water op twee wanden van 6 m2 de duurzaamheid van het systeem aan.”


IKOB-BKB
IKOB-BKB is een onafhankelijke, door de Raad voor Accreditatie geaccrediteerde instantie en erkend om KOMO certificatie te mogen uitvoeren. Daarnaast is IKOB-BKB door Europa aangewezen als Notified Body (0960) om activiteiten in het kader van CE-markering uit te mogen voeren. IKOB-BKB is onderdeel van SKG-IKOB Certificatie.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.