Maak het inbrekers moeilijk met deze vijf tips

Als eigenaar van een appartement of appartementencomplex moet je altijd alert zijn op inbraken.

Gepubliceerd: 13 januari 2017

Niemand wil immers een woning huren in een gebouw waar om de zoveel tijd een woninginbraak plaatsvindt. Je moet het inbrekers dan ook zo moeilijk mogelijk maken om binnen te komen in het gebouw. Een verbeterde beveiliging is meestal al voldoende om de meeste inbraken te voorkomen. De erkende slotenspecialist, slotenmaker Mechelen, deelt enkele tips hoe je het inbrekers moeilijk kunt maken.

Bestudeer het exterieur van de woning

De beveiliging verbeteren kan je het beste doen door eerst het exterieur van een woning te bestuderen. Dit is immers ook hoe een inbreker de woning voor de eerste keer bekijkt. De slotenmaker adviseert om te letten op makkelijk bereikbare ramen en of men makkelijk bij de woning naar binnen kan kijken.

Laat een slotenmaker je sloten controleren

Inbrekers worden alsmaar inventiever en verzinnen nieuwe manieren om sloten open te krijgen. Door de innovatie van inbrekers kan het zijn dat de huidige sloten van je woning niet meer voldoende beveiliging bieden. Laat dit controleren door een slotenmaker om zeker te zijn.

Verlichting met bewegingssensor bij deuren

De slotenmaker Mechelen vertelt dat een essentieel onderdeel van een huisbeveiliging is om goede buitenverlichting te hebben. Het beste maak je gebruik van verlichting met een bewegingssensor. Deze geven namelijk ook een schrikeffect wanneer inbrekers de deur van een woning naderen.

Sloten vervangen na verlies van sleutels

Iedereen verliest weleens een sleutel. Om deze reden moet je ook nooit je adresgegevens op een sleutelbos vermelden. Echter ook wanneer je jezelf aan deze regel hebt gehouden is de beveiliging gecompromitteerd op het moment dat je een sleutel verliest. Het beste laat je daarom een slotenmaker de sloten vervangen na het verlies van sleutels.

Wees alert op gelegenheidsinbrekers

De meeste inbraken die worden gepleegd in Nederland gebeuren zonder enige vorm van planning. Een persoon die krap bij kas zit ziet een raam of deur open staan en maakt van de gelegenheid gebruik. We noemen hen daarom ook wel gelegenheidsinbrekers. Wees alert op deze inbrekers en zorg ervoor dat je altijd de ramen en deuren van je woning goed afsluit.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.