Studiedag BBN: ‘Hoe reageert een gebouw op brand?’

Waarom bouwkundige brandveiligheid cruciaal is voor huurder, eigenaar en ieder die aan hen toelevert.

Gepubliceerd: 28 september 2016

Donderdag 10 november is de 11e BBN-studiedag met ditmaal als thema ‘hoe reageert een gebouw op brand? en sterker hoe reageert uw gebouw op brand?

BBN organiseert deze studiedag met ondersteuning van Brandweer Nederland met het doel bij te dragen aan brandveiliger gebouwen. De dagvoorzitter is Rob Brons, directeur Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.

Deze editie bevat bijdragen van onder meer Michel Segers van C&A over C&A dat als huurder van veel winkelpanden de brandveiligheid gaat controleren, Dennis van der Stoop van NSI, over brandveiligheid scan van kantoorpanden die zij beheren en over de relatie tussen verhuurder en huurder. De Haagse Hogeschool zal ingaan op hoe brandveiligheid een rol heeft gespeeld bij hun komende grote verbouwing. De Inspectie Veiligheid en Justitie gebouwen die niet voldoen, de NEN Commissie Brandveiligheid parkeergarages, de brandweer Rotterdam-Rijnmond en MainportLawyers.

Stellingen die tijdens de dag geponeerd worden zijn ondermeer: gebruikers/huurders zijn verantwoordelijk voor de brandveiligheid en iedere werknemer zou zich bewust moeten zijn van de bouwkundige brandveiligheid. De studiedag is bestemd voor gebouw-eigenaren en beheerders, huurders en gebruikers, preventisten, aannemers, installateurs, architecten en verzekeraars.

Verder wordt ingegaan op Wet op de kwaliteitsborging; wat worden de effecten op de brandveiligheid van gebouwen? Een aantal instrumenten wordt verduidelijkt zoals de borging industriepanden met kantoorfunctie, het borgingsinstrument van Koninklijke Metaalunie/Nieman, de borging woonhuizen en appartementencomplexen en woningborg als toetsingsinstrument.

Meer informatie en aanmelden: BBN-studiedag

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.