5 redenen om te kiezen voor vloerverwarming

Niets is zo fijn als thuiskomen in een lekker warm huis. We vinden het misschien de normaalste zaak van de wereld, maar het verwarmen van je huis is een echte luxe.

Gepubliceerd: 26 juni 2017

Er zijn verschillende mogelijkheden om je huis op te warmen. Grote kans dat je al ervaring hebt met de traditionele radiator. Maar wist je dat sommige mensen juist zweren bij vloerverwarming? Wat zijn de voordelen en past het ook bij jou? In dit artikel lees je 5 redenen om te kiezen voor vloerverwarming.

1. Meer comfort met vloerverwarming

Fans van vloerverwarming zullen bevestigen dat vloerverwarming een zeer aangename warmte ervaring creëert. Dit is te vergelijken met een heerlijk lentezonnetje: de temperatuur is misschien niet heel erg hoog, maar de warmte zorgt ervoor dat je je prettig voelt. Omdat de warmte vrijkomt via de vloer verdeelt deze zich gelijkmatig over de ruimte. Hoe heerlijk is het om zelfs in de winter op blote voeten door je huis te lopen?

2. Energie besparen

De temperatuur voelt met vloerverwarming al snel heel prettig, waardoor je minder hard hoeft te stoken dan met de traditionele radiator. De temperatuur kan dus feitelijk 1 of 2 graden omlaag, want voor je gevoel is het al snel warm genoeg. Op deze manier bespaar je energie zonder dat je in de kou zit!

3. Meer ruimte in huis

Niets is zo lelijk als een oude radiator aan de muur. Wanneer je een keer in de zoveel tijd je interieur opfrist loop je daar telkens tegen aan. Bovendien neemt de radiator flink wat ruimte is en beperkt het je in het plaatsen van grote meubels zoals de bank. Ga je vloerverwarming aanleggen? Dan heb je geen lelijke radiator meer en zijn alle muren vrij om ermee te doen wat je wil. Het leefoppervlak van je woning groeit!

4. Betere luchtkwaliteit

Door de lagere temperatuur blijft de luchtvochtigheid op peil. Hierdoor heb je minder snel last van geïrriteerde ogen, een droge huid, vermoeidheid, hoofdpijn of concentratieproblemen. Daarnaast blijft in een traditionele radiator vaak stof hangen. Door de luchtstroming die de radiator veroorzaakt komen deze stofdeeltjes in de lucht terecht. Met vloerverwarming is dit probleem opgelost!

5. Minder schoonmaken

Minder schoonmaken is misschien niet de reden om vloerwarming aan te schaffen, maar niemand zal ontkennen dat hij of zij hier blij van wordt! De luchtcirculatie van de traditionele radiator ontbreekt. Zo verspreidt het stof zich minder snel. Met vloerverwarming hoef je natuurlijk ook geen radiator meer af te stoffen met vervelende hoekjes en gaatjes waar je moeilijk bij kan.

Kies jij voor vloerverwarming?

Dit artikel geeft je meer inzicht in de voordelen van vloerverwarming. Ben je enthousiast en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje bij Horbach vloerverwarmingen en ontdek de opties voor jouw woning. Hier lees je precies waar je rekening mee moet houden en wat de mogelijkheden zijn. Succes!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.