Pelletkachel: goede investering

De pellet is de nieuwe ecologisch verantwoorde brandstof op basis van hout.

Gepubliceerd: 15 maart 2018

De kleine cilindervormige houtkorrels worden uit zaagmeel van de houtindustrie vervaardigd. Met een rendement van meer dan 80% - en een aantrekkelijke kostprijs - is de pellet absoluut een zuivere en voordelige energiebron. In het reservoir van de kachel kunnen, afhankelijk van de grootte, genoeg pellets om enkele dagen tot zelfs weken te stoken. Goede pellets zijn herkenbaar aan het DIN7a004 keurmerk. Door dit keurmerk is een schone, milieuvriendelijke verbranding gewaarborgd.

Het stoken met pellets draagt bij aan de beperking van broeikasgassen en zodoende de opwarming van de aarde. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen, komt er bij de verbranding van houtpellets niet meer CO2 vrij dan er oorspronkelijk door de boom uit de atmosfeer was opgenomen. Hierdoor maakt dit 'vloeibaar hout' deel uit van een natuurlijke, korte en CO2-neutrale cyclus. Pelletkachels zijn een goede oplossing voor moderne woningen zonder schoorsteen, maar ook voor bijvoorbeeld vakantiehuizen. Voor de verbranding en het naar buiten stuwen van de rookgassen is verse lucht nodig. Het toestel is ook geschikt voor ruimtes mét schoorsteen en kan rechtstreeks aan de buitenmuur aangesloten worden. Ventilatoren zorgen ervoor dat de warmte goed verspreid wordt, afvoergassen worden afgevoerd door een rookgasventilator. Ook niet onbelangrijk is de geur van pellets; de bekende houtgeur wordt in het algemeen als prettig ervaren.

Praktisch

- Toepasbaar in speciale pelletkachels.
- Zowel een milieu- als budgetvriendelijke brandstof
- De pelletkachel kan een volledige vervanging van de cv-ketel zijn.

Meer informatie? Kijk eens op Toppellets.nl.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.