Drie voordelen van een pelletkachel

De mist trekt op en de dagen worden koud. Kortom, het najaar is in volle gang. Hoog tijd dus om lekker binnen te zitten met een goed boek en te genieten van uw eigen appartement.

Gepubliceerd: 03 december 2019

Niets is zo gezellig als ’s avonds samen genieten van de vrolijke vlammen van een pelletkachel.

Maar waar veel appartementeigenaren nu nog een traditionele houtkachel hebben staan, kiest een steeds groter wordende groep eigenaren voor het duurzame alternatief: de pelletkachel. In dit blog leest u drie voordelen van een pelletkachel.

Weinig werk van een pelletkachel

Een pelletkachel brandt op houtpellets. Deze houtsnippers zijn onder hoge druk samengeperst tot een klein cilindervormig blokje. Houtpellets worden geleverd in zakken van gemiddeld 15 kg. Het voordeel hiervan is dat u zelf geen houtblokken hoeft te kloven of meerdere keren per dag heen en weer moet lopen naar de houtopslag.

De zak met houtpellets leegt u in het reservoir van de pelletkachel. Hierin passen genoeg pellets voor een of twee dagen. Een pelletkachel regelt op basis van de ingestelde temperatuur zelf de toevoer van de houtpellets. Dit gaat volledig automatisch en het apparaat houdt de temperatuur mooi constant.

Bespaar op uw gasrekening

Met een pelletkachel in huis verbruikt u minder gas. De meeste mensen zetten deze kachel namelijk in als bijverwarming, naast de al bestaande cv-ketel. In zo’n geval gaat het vaak duurdere gasverbruik naar beneden en neemt de pelletkachel een gedeelte van het werk over. Omdat houtpellets goedkoper zijn dan gas, bespaart u hier al snel flink wat geld mee.

De prijs van gas stijgt al enkele jaren, terwijl de prijs van houtpellets constant blijft. Alleen al in Europa zijn er honderden pelletfabrieken die voorzien in de huidige vraag. Op deze manier blijft de pelletkachel een duurzame investering waarmee u op termijn uw gasrekening bespaart.

Duurzame manier van verwarmen

Naast gemak heeft een pelletkachel nog een voordeel ten opzichte van gas of houtblokken. De brandstof is namelijk schoner. Het verbranden van houtpellets stoot niet alleen minder CO2 en fijnstof uit, ook het verkrijgen van de brandstof is minder schadelijk voor het milieu. De meeste houtpellets bestaan uit houtafval of komen uit verantwoord beheerde bossen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.