PurePower

Nederland, innovatieland: Van stoken op gas naar bio-verwarming

Gepubliceerd: 14 juli 2015

WIE: Reind Boone – algemeen directeur PurePower
WAT: Houtpellets en houtpelletverbrandingssystemen om o.a. appartementencomplexen duurzaam mee te verwarmen.
WAAROM: “Wij willen een bijdrage leveren aan een groenere wereld.”

“Het is geen nieuws dat de fossiele brandstoffen langzaam maar heel zeker op raken. Gelukkig komen er steeds meer alternatieven, waaronder biomassa. Kort samengevat wil dat zeggen organisch materiaal dat door onder andere verbranding omgezet kan worden in energie. En dat is wat PurePower doet, biomassa leveren in de vorm van hoogwaardige houtpellets die verstookt worden in houtpelletkachels en -ketels van zusterbedrijf Energon. Zij leveren de installaties en regelen alles daaromheen, wij leveren de brandstof.
Of dat biomassa aantrekkelijk is voor VvE’s? Jazeker! Het kan een aardige besparing op de energierekening opleveren. Verwarmen op biomassa wordt financieel al aantrekkelijk vanaf zo’n 50 appartementen. En het rendement doet echt niet onder voor die van een gasinstallatie. De houtpelletsinstallatie zit gemiddeld rond de 92% en een gasinstallatie rond de 96%. Waarbij de biomassa-installatie vele malen duurzamer is.
Hoe dat in z’n werk gaat met een houtpelletsketel? Nou, de werking is vergelijkbaar met die van een gasketel. Je hebt de brandstoftoevoer, een branderbed en een warmtewisselaar. Het verschil zit ‘m er in dat in plaats van gas de houtpellets de brandstof vormen. Hierdoor zijn deze ketels ook groter dan de gasketels. Bovendien is er een houtpelletopslag nodig en asbakken. Verder werkt een houtpelletsketel net als een gasketel volledig geautomatiseerd en hebben jaarlijks 1 tot 2 keer onderhoud nodig.

Er zijn wel wat punten om rekening mee te houden wanneer men over wil stappen op een houtpelletsketel. Uiteraard zijn er de investeringskosten. Dat kan voor sommige VvE’s een drempel zijn. Daarom biedt Energon heldere financieringsopties. Als je gelooft in een toekomst zonder fossiele brandstoffen, dan moet je de partijen die enthousiast zijn en dit beeld delen ook op weg kunnen helpen. Belangrijk voor VvE’s is om te weten dat ondanks het feit dat de investeringskosten van een biomassa-installatie hoger zijn dan de aanschaf van een gasinstallatie er door de lagere houtpelletsprijzen een aanzienlijke besparing op de totale energiekosten kan worden gerealiseerd.
We willen VvE’s die de samenwerking met ons aangaan zoveel mogelijk ontzorgen. Van de aanschaf, tot de installatie en ingebruikname, wij verzorgen – in samenspraak met de VvE uiteraard – het hele traject. De VvE heeft dan verder ook geen omkijken naar de verbrandingsinstallatie en brandstofvoorraad. Wij monitoren het verbruik, weten wanneer er geleverd moet worden en verzorgen het onderhoud. Zo willen we de overstap naar een alternatieve manier van verwarmen aantrekkelijker maken, om zo uiteindelijk samen met onze klanten een bijdrage te kunnen leveren aan een groenere wereld.”
www.purepower.nl

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.