Gerelateerde suggesties:

Verduurzaming van woningen

01 november 2016
Steeds vaker worden Verenigingen van Eigenaars (VvE) gezien als belangrijke kartrekkers voor het verduurzamen van woningen.
LEES VERDER

Zo is er in juni 2015 een fonds opengesteld waardoor Verenigingen van Eigenaars gebruik kunnen maken van een aantrekkelijke financiering voor energiebesparende maatregelen. Lees hieronder enkele maatregelen die u kunt nemen voor het verduurzamen van woningen.

Isoleer het gebouw

Door het isoleren van een gebouw bespaart u veel stookkosten, het is comfortabeler wonen en het is beter voor het milieu. Zo levert het isoleren van het dak niet alleen besparing in stookkosten op. Het zorgt tevens voor minder geluidsoverlast en de woningen worden veiliger door het brandwerende isolatiemateriaal. Naast het dak worden deuren en kozijnen veelvuldig geïsoleerd. Hierbij wordt een laag isolatiemateriaal tussen de binnen- en buitenkant van het kozijn of deur geplaatst. Zo ontsnapt er minder warmte naar buiten.

Van gloeilamp naar ledverlichting

Een eenvoudige manier om een gebouw energiezuiniger te maken is het vervangen van gloeilampen door ledverlichting. Dit komt omdat een ledlamp in verhouding meer licht uitstraalt. Zo straalt een gloeilamp van 25 watt een lichtbundel uit van 200 lumen terwijl een ledlamp van 4 watt al hetzelfde aantal lumen uitstraalt. Vervangt u door het hele gebouw alle gloeilampen door ledlampen dan levert dat snel een aanzienlijke besparing op.

Vervang de oude cv ketel

Cv ketels worden de laatsten jaren steeds duurzamer. Het vervangen van een oude ketel naar een Hr-Ketel leidt tot een grote besparing. Ten eerste bespaart u op uw stookkosten doordat de ketels op een lagere temperatuur worden ingesteld. Oude ketels staan ingesteld op 90 graden en de nieuwe ketels worden ingesteld op 75 graden. Een ander voordeel is dat u een optimaal rendement heeft van de verwarmingsinstallatie en een verbetering van het energielabel.

Vervang de radiatoren

Kiest u voor het vervangen van de ketel? Houd dan ook rekening met het aanschaffen van nieuwe radiatoren. De radiatoren zijn namelijk afgesteld op het aantal graden waarop de ketel staat ingesteld. Staat de ketel ingesteld op 90 graden, dan is een ruimte goed te verwarmen met een kleine radiator. Maar koopt u nu een ketel die staat ingesteld op 75 graden, dan kan dezelfde radiator niet dezelfde hoeveelheid warmte afgeven. Voor de juiste temperatuur moet de radiator dus hoger en breder zijn. Voordat u op zoek gaat naar radiatoren stelt u eerst de benodigde capaciteit van de radiatoren vast. CVtotaal heeft een ruime keuze aan radiatoren, geschikt voor iedere ruimte. Ook voor vragen over het berekenen van de benodigde capaciteit kunt u terecht op de website van CVtotaal. Zij helpen u graag bij het vinden van de juiste radiator.

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

DMJOP
Benieuwd wat de duurzame verbeteringen voor uw gebouw zijn en wat de kosten hiervoor zijn?