4 tips voor een nieuwe tapijttegelvloer in uw appartement 

Wilt u binnenkort nieuwe tapijt vloertegels in uw appartement gaan leggen? Dan is het natuurlijk belangrijk om in één keer de juiste keuze te maken. 

Gepubliceerd: 01 februari 2021

Een nieuwe vloer leggen is namelijk een investering voor de lange termijn en wilt u daarom meteen goed doen. Maar waar moet u op letten als u op zoek gaat naar tapijttegels, bijvoorbeeld van Sparo? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? U leest het in dit blogartikel met handige tips!

Het soort materiaal van de tapijttegels

In hoofdzaak zijn er twee soorten tapijttegels te koop, gezien de materiaalsoort. De eerste soort zijn tapijttegels die van synthetisch materialen zijn gemaakt. Dit zijn materialen van kunststof, zoals polyamide en polyacryl. Een voordeel van dit type tapijttegels is de voordelige prijs en het feit dat ze bovengemiddeld slijtvast zijn. Een tweede mogelijkheid zijn tapijttegel van natuurlijke, ecologisch verantwoorde materiaal. Denk hierbij aan 100 procent wol, katoen of soortgelijke stoffen. Deze tegels zijn milieuvriendelijker, maar gaan wel minder lang mee dan synthetische tapijttegels.

Let op de prijs van de tapijttegels

Tapijttegels zijn tegenwoordig een behoorlijke investering. Daarom is het aan te raden om goed op de prijs te letten. Door te kiezen voor re-use, ofwel gebruikte tapijttegels van een professionele aanbieder als Sparo, kunt u flink op de aanschafkosten besparen. En dat terwijl het kwaliteitsverschil met nieuwe tapijttegels echt minimaal en nauwelijks zichtbaar is. Tegelijk doet u hiermee een duit in het zakje van de duurzaamheid, want u kiest voor hergebruikt tapijt.

Kies een geschikte kleur uit voor uw tapijttegels

Tapijttegels zijn in allerlei kleuren en varianten verkrijgbaar. Het kiezen van een geschikte kleur kan daarom best lastig zijn. Het is slim om te gaan voor een kleur die ook al ergens anders in uw appartement voorkomt. Dan maakt u altijd een vertrouwde keuze. Denk ook na over hoe donker of hoe licht de tapijttegels moeten zijn. Lichte tegels geven uw appartement visueel gezien een ruimere uitstraling. Maar is uw appartement voorzien van witte muren, dan kan donker juist voor een mooi contrast zorgen.

Houd rekening met snijverlies

Koop als u tapijttegels gaat aanschaffen altijd een groter oppervlakte, omdat u met snijverlies te maken krijgt. Ga uit van een snijverlies van zo'n 5 procent. Wilt u een ruimte van 20 m3 van tapijttegels van Sparo voorzien, dan heeft u dus 21 m3 aan tegels nodig. Voor de zekerheid kunt u dan het beste 22m3 aanschaffen, zodat u later bij eventuele schade ook materiaal heeft liggen ter vervanging.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.