Zo richt u uw dakterras gezellig in

Als u geen grote achtertuin heeft om in te richten, scheelt dat een hoop moeite, geld en gedoe.

Gepubliceerd: 22 februari 2022

U hoeft namelijk geen tuininrichting te maken, waarbij er allerlei planten en tuinmeubilair geplaatst moet worden om de tuin een gezellige sfeer te geven. Niet iedereen zit hierop te wachten. De kans is groot dat u ontzettend blij bent met uw dakterras of balkon, omdat het lekker compact is en weinig onderhoud vraagt. Toch zijn er een aantal stappen die u kunt ondernemen om er een gezellig dakterras van te maken. We geven graag wat tips.

Een fijne zitplek

Op een balkon of dakterras wilt u lekker van de zon genieten, zeker als het Nederlandse weer het toelaat. Een fijne zitplek is dan echt een must op het dakterras, dus selecteer uw tuinmeubelen kieskeurig. Natuurlijk kunt u niet elk type zomaar op het dakterras plaatsen vanwege het formaat, dus ga altijd met een meetlint op pad. Scoor een leuke tuinset die qua formaat goed bij het dakterras past. Zo bent u direct in een klap klaar en heeft uw buitenruimte een fijne indeling.

Wat groen op het balkon

Wat groen op het balkon kan geen kwaad, ook al is het geen echte tuin. Dit kan er namelijk voor zorgen dat u wat extra gezelligheid creëert, maar ook wat extra privacy op het balkon haalt. Er zijn talloze opties te bedenken voor een balkon, maar kijk vooral naar het formaat. Als u een ruim dakterras heeft, misstaan wat grote planten in pot niet. Probeer ze wel uit de wind te houden, zodat ze niet snel beschadigen. Heeft u geen groene vingers en zijn planten echt niets voor u? Dan is er altijd nog de optie om kunstplanten neer te zetten.

Privacy of lekker licht?

Bij een balkon kunt u ervoor kiezen om deze volledig van steen te laten maken. Hierdoor heeft u ontzettend veel privacy en kunt u echt genieten van een eigen plekje. U kunt er ook voor kiezen om het hekwerk met glas te bekleden, waardoor u extra licht heeft in huis. Een balkon van steen kan namelijk nog wel eens de hoeveelheid licht in de woonkamer beperken. U geeft hierdoor een klein beetje privacy op, vooral als u buiten zit. Houd hier dus wel rekening mee.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.